De Bloomique bloemisten

Dagelijks binden onze bloemisten alle boeketten met de hand. Iedere bloemist geeft er een eigen draai aan waardoor iedere bos bloemen een persoonlijke touch heeft. De dames die dit iedere dag weer voor elkaar krijgen, staan met z’n drieën garant voor meer dan 65 jaar bloemschik ervaring. Ann-Marie, Marilou en Saar zijn via verschillende wegen bij ons beland, maar delen alledrie een passie voor bloemen.

De Bloomique bloemisten

Op haar 17e verliet Ann-Marie de beroepsschool voor haar eerste stage in Berlijn. Hier kreeg ze te horen dat bloemschikken misschien toch niet iets voor haar was. Of dit haar stopte? Zeker niet! Ik ben in heel mijn leven veel mensen tegengekomen die niet geschikt zijn als bloemist. Maar ik ben er daar niet een van. Als je houdt van bloemen, de geuren en de kleuren, formaten en texturen dan ben ik er van overtuigd dat je goed terecht komt.” En dat gebeurde! Haar volgende stage bij een van de duurste zaken van Berlijn was zeer leerzaam en inspirerend: Ik werkte niet voor een bloemist maar voor een kunstenaar. Ik heb hier belangrijke technieken geleerd die nog altijd nuttig zijn. Ook toen ik naar Nederland verhuisde voor een nieuwe uitdaging heb ik veel kennis opgedaan dankzij de andere werkwijze. Ik ben eigenlijk nooit gestopt met leren.” 

Saar is al vanaf haar 16e in het vak en heeft in haar tijd de stijlen van boeketten zien veranderen. “Tegenwoordig zie je voornamelijk veel bont. Mijn voorkeur gaat uit naar een romantische of bohemiaanse stijl. Maar over smaakt valt niet te twisten.” Toch kan je een duidelijk verschil herkennen in kwaliteit wanneer je kijkt naar boeketten. Zo vertelt Marilou: “Een kwaliteitsboeket herken je direct. Het bevat kwaliteitsbloemen die schoon zijn bij het bindpunt en een goede balans tussen groen en bloem. Ann-Marie sluit zich hierbij aan: Een kwaliteitsboeket is in een spiraal gebonden waardoor binnen- en buitenkant in evenwicht zijn. Als je balans goed is zou je boeket zo recht op tafel moeten kunnen staan.

Door de jaren heen heeft ons bloemisten team een ontelbaar aantal aan bloemen voorbij zien komen. Het is dan ook niet eenvoudig om een favoriet te kiezen uit al deze opties. Saar: Voor mij is het vooral belangrijk dat bloemen in het seizoen zijn. Een bosje tulpen in de zomer? Liever niet! De Pioenroos ‘Sarah Bernhardt’ is er een die er voor Ann-Marie bovenuit springt. Naast de stralende schoonheid heeft deze bloem ook een prachtige betekenis. Ze staat voor échte liefde en bloeiende romantiek. Deze bloem is vernoemd naar de geliefde Franse actrice Sarah Bernhardt, en dat is niet toevallig volgens Ann-Marie. De geur van deze bloem is zo heerlijk, het zou zo een van Sarah Bernhardt’s parfums kunnen zijn.”