Kokodama Lipstickplant
Kokodama Lipstickplant

Kokodama Lipstickplant

Aeschynanthus

35,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een kleurrijke plant met alle verschillende kleure groen en zijn mooie vuurrode klokjesbloemen.
Niet giftig
Badkamerplant
Prachtige bloemen

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Kokodama Lipstickplant
Kokodama Lipstickplant
Kokodama Lipstickplant
 Leverbaar
35,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Indirect daglicht
  De tropische Aeschynanthus houdt van licht en vochtige warmte, een echte badkamerplant dus. Direct zonlicht is niet zijn favoriet, dus zet hem niet direct naast het raam.
 • Niet te veel water geven
  De Aeschynanthus heeft in de lente en zomer een tot twee keer per week een scheutje water nodig. In de winter is een keer per week wateren genoeg. Het is belangrijk om te weten om kleine beetjes water te geven want dat kan deze plant beter opnemen. De plant vindt het fijn om in een vochtige ruimte te staan, de badkamer bijvoorbeeld. De verwarming is een no go.
 • Weinig aandacht nodig
  De oudere Aeschynanthus takken kunnen best lang worden, deze kun je afknippen. Verpotten is eens in de twee jaar nodig, kies voor een grotere pot en voeg wat verse potgrond toe.
 • Botanische naam
  Aeschynanthus
 • Top-tip
  Een wat moeilijke naam, wat ook wel schaamte en bloem betekend. Een makkelijkere naam is de lipstickplant.
 • Leveringshoogte
  25-30 cm
 • Potmaat
  17 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De plant is niet luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Lekker laten hangen, hij heeft weinig aandacht nodig.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  Deze plant is niet gitftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Kokodama Lipstickplant
De vuurrode bloemen van deze kamerplant komen tevoorschijn in de vorm van lippenstift. Vervolgens openen ze hun bladeren waardoor een klein klokvormig bloempje ontstaat. Om die reden noemen we de Aeschynanthus ook wel de lippenstiftplant. Oorspronkelijk komt dit type plant uit de tropische delen van Azië. Hier groeien ze als epifyten op de takken van bomen. De plant is een hybride die gecultiveerd is om als kamerplant gebruikt te worden. De gebladerde stengels groeien dan speels over de rand naar beneden. De bladeren zijn donkergroen bovenop en lichtgroen van onderen. Dit zorgt voor een mooi contrast van verschillende tinten groen. De bedenkers achter Kokodama, zijn grote cocos fans. Alles wat ze doen draait om kokosnoten. De Kokodama is een botanische schoonheid. Haar schaal van kokosvezel creëert een gezellig en duurzaam thuis voor trendy en bijzondere planten. Hangend aan het plafond, zittend op een tafel of staand op de grond, de Kokodama kan haar natuurlijke habitat vinden in elk interieur. De natuur zit vol met botanische schatten, en de kokospalm is er daar één van. Onze Kokodama is geboren uit de oerkracht die verborgen zit in deze zogenaamde 'Boom des Levens'. 99% natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar, gevuld met fascinerende groentjes. Een natuurlijk alternatief voor de standaard plastic plantenpot, met zorg met de hand gemaakt in Sri Lanka.
Over Kokodama Lipstickplant
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!