Lippenstiftplant in Hangpot
Lippenstiftplant in Hangpot
Lippenstiftplant in Hangpot
Lippenstiftplant in Hangpot

Lippenstiftplant in Hangpot

Aeschynanthus Mona Lisa

19,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een kleurrijke plant met alle verschillende kleure groen en zijn mooie vuurrode klokjesbloemen.
Niet giftig
Badkamerplant
Prachtige bloemen

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Lippenstiftplant in Hangpot
Lippenstiftplant in Hangpot
Lippenstiftplant in Hangpot
 Leverbaar
19,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Indirect daglicht
  De tropische Aeschynanthus houdt van licht en vochtige warmte, een echte badkamerplant dus. Direct zonlicht is niet zijn favoriet, dus zet hem niet direct naast het raam.
 • Gemiddeld water geven
  De Aeschynanthus heeft in de lente en zomer een tot twee keer per week een scheutje water nodig. In de winter is een keer per week wateren genoeg. Het is belangrijk om te weten om kleine beetjes water te geven want dat kan deze plant beter opnemen. De plant vindt het fijn om in een vochtige ruimte te staan, de badkamer bijvoorbeeld. De verwarming is een no go.
 • Weinig aandacht nodig
  De oudere Aeschynanthus takken kunnen best lang worden, deze kun je afknippen. Verpotten is eens in de twee jaar nodig, kies voor een grotere pot en voeg wat verse potgrond toe.
 • Botanische naam
  Aeschynanthus Mona Lisa
 • Top-tip
  Een wat moeilijke naam, wat ook wel schaamte en bloem betekend. Een makkelijkere naam is de lippenstiftplant.
 • Leveringshoogte
  30-35 cm
 • Potmaat
  17 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De Aeschynanthus is niet luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Lekker laten hangen, hij heeft weinig aandacht nodig.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Aeschynanthus is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Lippenstiftplant in Hangpot
De vuurrode bloemen van deze kamerplant komen tevoorschijn in de vorm van lippenstift. Vervolgens openen ze hun bladeren waardoor een klein klokvormig bloempje ontstaat. Om die reden noemen we de Aeschynanthus ‘Mona Lisa’ ook wel de lippenstiftplant. Oorspronkelijk komt dit type plant uit de tropische delen van Azië. Hier groeien ze als epifyten op de takken van bomen. De ‘Mona Lisa’ is een hybride die gecultiveerd is om als kamerplant gebruikt te worden. Vooral in een hangpot of hangmand komt deze plant goed tot zijn recht. De gebladerde stengels groeien dan speels over de rand naar beneden. De bladeren zijn donkergroen bovenop en lichtgroen van onderen. Dit zorgt voor een mooi contrast van verschillende tinten groen. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Lippenstiftplant in Hangpot
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!