Alocasia Cucullata - P19H65
Alocasia Cucullata - P19H65

Alocasia Cucullata - P19H65

22,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De alocasia wentii dankt zijn Nederlandse naam aan de vorm van zijn blad, dat aan het oor van een olifant doet denken.
Luchtzuiverend
Erg populair
Tropische uitstraling

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Alocasia Cucullata - P19H65
Alocasia Cucullata - P19H65
Alocasia Cucullata - P19H65
 Leverbaar
22,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek zonder zon
  Alocasia planten houden van een warme, luchtvochtige omgeving. Je kunt ze beter niet in direct zonlicht plaatsen. Kies daarom voor lichte standplaats, zonder direct zonlicht.
 • Gemiddeld water geven
  Geef de plant lauwwarm water. Dit kun je het best vaak in kleine hoeveelheden doen. Op deze manier behoudt de potgrond de ideale mate van vochtigheid. Alocasias hebben een tijdelijke rustperiode waarin de bladeren tijdelijk vervagen. In deze periode hebben ze minder water nodig.
 • Weinig aandacht nodig
  Alocasia's kunnen flink groot worden. Daarom hebben ze iedere 2 jaar een nieuwe, grotere pot nodig met verse potgrond. Het beste moment is januari of februari. Het oude blad wordt bruin en zal de plant loslaten en dan maakt hij nieuwe bladeren aan. Je kan de bruine bladeren ook zelf afknippen. In de zomer heeft de Alocasia wel wat plantenvoeding nodig. Eens in de 2 weken zou perfect zijn.
 • Botanische naam
  Alocasia 'Cucullata'
 • Top-tip
  De beste plek voor deze plant is een paar meter van het raam vandaan. Hij zal zich daarbij naar het licht richten, dus om te voorkomen dat de plant scheef groeit, moet je hem regelmatig draaien.
 • Leveringshoogte
  40-50 cm, 55-65 cm
 • Potmaat
  12 cm, 19 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Luchtzuiverend
  De Alocasia is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Fluitje van een cent.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Alocasia is giftig. Het sap van de Alocasia kan irritatie geven aan huid en slijmvliezen.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Alocasia Cucullata - P19H65
“De alocasia wentii wordt ook wel olifantsoor genoemd en heeft bladeren die in de vrije natuur kunnen uitgroeien tot wel 1,5 meter groot. In de woonkamer zal dit minder zijn, maar de plant kan flink wat ruimte innemen. Door zijn tropische oorsprong in Azië, houdt de plant van veel vocht, warmte en licht. Niet alleen de grote bladeren zijn een blikvanger, ook de onderkant van de bladeren die, als je de plant goed verzorgd, een mooie paarse kleur krijgen. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Alocasia Cucullata - P19H65
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!