Oliftansoor op stam
Oliftansoor op stam

Oliftansoor op stam

Alocasia Cucullata

12,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Deze tropische binnenboom heeft hartvormige bladeren. Een echte eyecatcher in je interieur!
Luchtzuiverend
Erg populair
Tropische uitstraling

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Oliftansoor op stam
Oliftansoor op stam
Oliftansoor op stam
 Leverbaar
12,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek zonder zon
  De Alocasia is gek op een warme, luchtvochtige omgeving. Ze staan alleen liever niet in direct zonlicht. Kies daarom voor een standplaats in het licht.
 • Gemiddeld water geven
  De Alocasia is gevoelig voor bladverkleuring. Wij raden aan altijd lauw of warm water te gebruiken, aangezien de Alocasia erg gevoelig is voor koud water. Teveel water kan resulteren in bruine bladeren en te weinig water in slap hangende bladeren.
 • Weinig aandacht nodig
  Alocasia's kunnen flink groot worden. Daarom hebben ze iedere 2 jaar een nieuwe, grotere pot nodig met verse potgrond. Het beste moment is januari of februari. Het oude blad wordt bruin en zal de plant loslaten en dan maakt hij nieuwe bladeren aan. Je kan de bruine bladeren ook zelf afknippen. In de zomer heeft de Alocasia wel wat plantenvoeding nodig. Eens in de 2 weken zou perfect zijn.
 • Botanische naam
  Alocasia macrorrhiza 'Cucullata'
 • Top-tip
  Deze eyecatcher wordt steeds populairder. Je zou hem eens in de badkamer moeten zetten.
 • Leveringshoogte
  40-50 cm, 55-65 cm
 • Potmaat
  12 cm, 19 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De Alocasia is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Fluitje van een cent.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Alocasia is giftig. Het sap van de Alocasia kan irritatie geven aan huid en slijmvliezen.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Oliftansoor op stam
Deze Alocasia cucullata op stam is een stoere binnenboom die zorgt voor een tropische uitstraling in huis. Alocasia planten ken je misschien wel beter onder de naam olifantsoor. Niet verrassend hebben ze die naam te danken aan de bladeren die gevormd zijn als de oren van olifanten. Deze planten kennen hun oorsprong in een plek waar olifanten ook niet onbekend mee zijn; Zuidoost Azië. Deze tropische, Aziatische planten hebben een flinke bladmaat. In het wild kunnen de bladeren pas echt een groot formaat krijgen; namelijk zo’n 1 meter in doorsnee. De Alocasia cucullata heeft felgroene bladeren in de vorm van een hart. Ze zijn wat kleiner in doorsnee en hebben duidelijk zichtbare nerven. De rechtopstaande stelen van de cucullata hebben eveneens een felgroene kleur. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Oliftansoor op stam
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!