Alocasia 'Stingray'
Alocasia 'Stingray'
Alocasia 'Stingray'
Alocasia 'Stingray'

Alocasia 'Stingray'

Alocasia Stingray

14,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De stelen krijgen een bruin-geel gevlekt uiterlijk. Stingray betekend rog, de bladeren lijken sprekend op roggen.
Luchtzuiverend
Uniek vorm blad
Tropische uitstraling

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Alocasia 'Stingray'
Alocasia 'Stingray'
Alocasia 'Stingray'
 Leverbaar
14,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek zonder zon
  De Alocasia is gek op een warme, luchtvochtige omgeving. Ze staan alleen liever niet in direct zonlicht. Kies daarom voor een standplaats in het licht.
 • Gemiddeld water geven
  De Alocasia is gevoelig voor bladverkleuring. Wij raden aan altijd lauw of warm water te gebruiken, aangezien de Alocasia erg gevoelig is voor koud water. Teveel water kan resulteren in bruine bladeren en te weinig water in slap hangende bladeren.
 • Weinig aandacht nodig
  Alocasia's kunnen flink groot worden. Daarom hebben ze iedere 2 jaar een nieuwe, grotere pot nodig met verse potgrond. Het beste moment is januari of februari. Het oude blad wordt bruin en zal de plant loslaten en dan maakt hij nieuwe bladeren aan. Je kan de bruine bladeren ook zelf afknippen. In de zomer heeft de Alocasia wel wat plantenvoeding nodig. Eens in de 2 weken zou perfect zijn.
 • Botanische naam
  Alocasia macrorrhiza 'Stingray
 • Top-tip
  Deze opvallende plant heeft zijn naam te danken aan de pijlstaatrog.
 • Leveringshoogte
  35-40 cm
 • Potmaat
  12 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De Alocasia is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Fluitje van een cent.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Alocasia is giftig. Het sap van de Alocasia kan irritatie geven aan huid en slijmvliezen.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Alocasia 'Stingray'
Alocasia planten ken je misschien wel beter onder de naam olifantsoor. Niet verrassend hebben ze die naam te danken aan de bladeren die gevormd zijn als de oren van olifanten. Deze planten kennen hun oorsprong in een plek waar olifanten ook niet onbekend mee zijn; Zuidoost Azië. Deze tropische, Aziatische planten hebben een flinke bladmaat. In het wild kunnen de bladeren pas echt een groot formaat krijgen; namelijk zo’n 1 meter in doorsnee. De bladeren van de Alocasia ‘Stingray’ lijken op pijlstaartroggen, vandaar ook de naam ‘Stingray’. Ze zijn donkergroen en hebben lichtgroene nerven. Aan het eind van het blad zie je hoe de stengel doorloopt en een spitse staart vormt. De stelen van deze plant krijgen na verloop van tijd een gevlekt uiterlijk met een mix van donkerbruine en lichtgele kleuren. Dit alles resulteert in een plant met een uiterlijk als geen ander. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Alocasia 'Stingray'
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!