Goudpalm
Goudpalm
Goudpalm

Goudpalm

Areca Lutescens

114,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een frivole palm met veerachtige bladeren. De palm is erg luchtzuiverend en past in ieder interieur.
Niet giftig
Tropische sfeer
Groeit snel

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Goudpalm
Goudpalm
Goudpalm
 Leverbaar
114,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Indirect daglicht
  Zonlicht vind de Dypsis erg fijn, maar te veel zonlicht zorgt voor bruine bladeren. Zoek daar een middenweg in. Laat de plant wennen aan de warmte van de zon, dan kan hij steeds meer hebben.
 • Gemiddeld water geven
  De Dypsis is een echte palm en echte palmen zijn gewend aan veel water. Dus zorg voor een licht vochtige grond maar ook weer geen natte voeten. In de zomer is de plant minder zuinig met water dus dan heeft deze meer water nodig. In de winter heeft de Dypsis water nodig wanneer de grond weer droog aan begint te voelen. Dit kun je voelen met je vinger.
 • Veel aandacht nodig
  De Dypsis heeft vooral in de zomer veel aandacht nodig. Dan wil deze plant om de twee weken wel wat plantenvoeding. Verpotten is om de 2 jaar nodig, zorg voor een pot die zo'n 20% groter is dan de huidige pot. Door te veel zonlicht krijgt de plant vrij snel verkleurde bladeren, deze kunnen af worden geknipt. Zorg er voor dat je nooit de stam snoeit.
 • Botanische naam
  Chrysalidocarpus lutescens
 • Top-tip
  Ondanks dat hij wat verzorging nodig heeft, stelt hij nooit teleur. Hij is altijd vrolijk!
 • Leveringshoogte
  30-40 cm, 40-45 cm, 50-60 cm, 60-65 cm, 90-100 cm cm, 100-110 cm, 130-140 cm, 150-160 cm
 • Potmaat
  9 cm, 12 cm, 14 cm, 17 cm, 19 cm, 21 cm, 24 cm, 27 cm
 • Volgroeide hoogte
  300 cm
 • Luchtzuiverend
  De Dypsis is zeer luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Vooral in de zomer op hem letten
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Dypsis is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Goudpalm
Met deze palmplant haal je een lekkere tropische sfeer in huis. Deze arecapalm houdt van kamertemperatuur en is dus een uitstekende binnenpalm. De areca (Chrysalidocarpus lutescens) kan redelijk hoog worden, met een maximum hoogte van 200 cm. We kennen deze plant ook wel als de goudpalm, vanwege de goudkleurige vruchten die deze plant in het wild krijgt. Oorspronkelijk komt deze plant uit Zuidoost Azië. Hij heeft kenmerkende, veerachtige palmbladeren die in groepjes bij elkaar in de pot groeien. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Goudpalm
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!