Badkamer
Filteren
Filteren
Badkamer
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Badkamer

Je komt badkamerplanten steeds vaker tegen. Deze interieurtrend levert prachtige plaatjes op van elke badkamer. Veel planten zijn gek op de luchtvochtigheid van een badkamer. Zoek je een geschikte kamerplant voor in de badkamer? Daar helpen we je graag bij!

Geldboom - S
Pachira Aquatica
25-35 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Deliciosa
70-80 cm
21 cm
17,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Deliciosa
50-60 cm
17 cm
12,95
 Leverbaar
3x Succulent Mix A
05-10 cm
5 cm
10,95
 Leverbaar
2x Gatenplant
Monstera Deliciosa
50-60 cm
17 cm
32,95
 Leverbaar
Geldboom - XL
Pachira Aquatica
130-140 cm
27 cm
79,95
 Leverbaar
Eriocactus magnificus
10-15 cm
12 cm
10,95
 Leverbaar
Paradijsvogelplant - S
Strelitzia Reginae
30-40 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Fakkelbromelia - Rood
40-50 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Monkey Leaf
20-25 cm
12 cm
11,95
 Leverbaar
Geldboom - M
Pachira Aquatica
75-85 cm
19 cm
32,95
 Leverbaar
Ananasplant - Mi Amigo
Ananas Mi Amigo
30-35 cm
12 cm
19,95
 Leverbaar
3x Succulent Mix D
05-10 cm
8,5 cm
14,95
 Leverbaar
Ferocactus glaucescens
10-15 cm
12 cm
10,95
 Leverbaar
3x Cactus Mix Y
10-15 cm
8 cm
14,95
 Leverbaar

Welke plant is geschikt voor jouw badkamer?

Er zijn een aantal factoren belangrijk om te weten welke plant zich thuis gaat voelen in jouw badkamer. Een ding is zeker, voor iedere badkamer is er een passende plant! Dit is zelfs zo wanneer jouw badkamer geen raam of daglicht heeft. Vaak zie je dat kleine woningen of appartementen slechts een klein raampje hebben waar ook nog eens raamfolie op bevestigd is. Tropische planten die van nature groeien in luchtvochtige omgevingen in de schaduw van reusachtige bomen, gedijen juist in deze omstandigheden. Ook voor badkamers met voldoende daglicht zijn er genoeg geschikte planten te vinden. Om een gepaste kamerplant te vinden moet je rekening houden met de lichtinval en de luchtvochtigheid in jouw badkamer. 

Luchtvochtigheid in de badkamer

In een badkamer heb je vaak te maken met een hogere luchtvochtigheid in vergelijking met de rest van het huis. Dit heeft niet alleen te maken met de douche. Natte kleren of handdoeken die in de badkamer opdrogen zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid hoog blijft tot ver na een douchebeurt. Oudere huizen beschikken vaak niet over een goede ventilatie waardoor het nog lang klam aan kan voelen in de badkamer. Met vochtvretende kamerplanten kun je de luchtvochtigheid op peil houden zodat je de dag voortaan begint in een frisse badkamer. De calathea is een kamerplant die gek is op luchtvochtigheid en geen direct zonlicht nodig heeft om te groeien. Deze badkamerplant is met zijn tweekleurige bladeren tevens een fraaie toevoeging aan het interieur. Overigens is niet iedere badkamer per definitie luchtvochtig. Wanneer hij goed geventileerd is of niet vaak gebruikt wordt, zoals een gastenbadkamer, dan kun je ook kiezen voor een kamerplant die minder luchtvochtigheid nodig heeft. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan de luchtzuiverende sanseveria!

Planten in een donkere badkamer

Een badkamer zonder licht is voor sommige planten de perfecte locatie om te groeien. Heb jij een badkamer zonder raam of met weinig licht? Dat is geen probleem! In dit geval moet je op zoek gaan naar een kamerplant die het goed doet in indirect zonlicht. Er komt namelijk altijd wel wat licht binnen, bijvoorbeeld als je de deur open laat staan om de de boel even te laten luchten. Dat kleine beetje indirect zonlicht is voor veel planten voldoende om te overleven. Een graslelie is een goed voorbeeld hiervan. Het is een luchtzuiverende badkamerplant die het goed doet met weinig daglicht. Deze plant leent zich overigens goed als hangplant. Dit betekent dat je zelfs in de kleinste badkamer wel een plekje kunt vinden voor een graslelie. Heeft jouw badkamer weinig licht maar voldoende ruimte? Dan is de lepelplant een goede match. Deze vochtvretende badkamerplant heeft met zijn witte bloemen een sereen uiterlijk dat perfect in de badkamer past. 

Planten voor een lichte badkamer

In een lichte badkamer plaats je een plant die gek is op zonlicht en luchtvochtigheid. Luchtplanten zoals de tillandsia doen het uitstekend in een badkamer met veel licht. Deze planten hebben geen wortels in de bodem maar halen hun voedingsstoffen uit de lucht. Ze houden dus van een vochtige omgeving en hebben daarnaast nog een luchtzuiverende werking. Een andere plant die water uit de lucht opneemt is de orchidee. Een kamerplant die goed overweg kan met indirect zonlicht en een kleurrijk accent toevoegt aan het interieur van je badkamer. Varens doen het over het algemeen goed in een lichte badkamer en zijn bovendien luchtzuiverend! Zorg er wel voor dat je ze niet in de volle zon zet, zodat de bladeren een heldere kleur behouden.

Luchtzuiverende badkamerplanten

Naast dat je met planten in de badkamer de luchtvochtigheid kunt reguleren, zijn er ook planten die een stapje verder gaan. Luchtzuiverende planten zorgen ervoor dat schadelijke deeltjes uit de lucht worden opgenomen en afgebroken. Het gebruik van schoonmaakmiddelen en make-up in de badkamer zorgt ervoor dat er behoorlijk wat giftige stofdeeltjes in de lucht blijven zweven. Luchtzuiverende kamerplanten zijn het natuurlijke antwoord voor een frisse, hygiënische lucht in de badkamer. De anthurium heeft een luchtzuiverende werking, houdt van luchtvochtigheid en heeft prachtige bloemen. Wat wil je nog meer van een badkamerplant?

Makkelijke badkamerplanten

Planten houden in je badkamer hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal klimop planten die je lekker hun gang kunt laten gaan in de badkamer. Epipremnum aureum is een hangplant waarmee je het badkamerinterieur een verwilderde uitstraling kunt geven. Wat deze plant zo makkelijk maakt is dat hij vrijwel geen licht nodig heeft om te groeien. Een uitstekende plant om hoog aan de muur of aan het plafond te bevestigen zodat hij vrijuit naar beneden kan groeien zonder veel ruimte in te nemen. Je kunt deze plant zelfs in de douche hangen, voor de ware regenwoud ervaring!