Stippenplant
Stippenplant
Stippenplant

Stippenplant

Begonia Maculata

15,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De altijd gezellige stippenplant. In het voorjaar krijgt hij mooie witte bloempjes.
Stippenfabriek
Sfeermaker
Erg populair

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Stippenplant
Stippenplant
Stippenplant
 Leverbaar
15,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek zonder zon
  Vermijd bij de Begonia de felle middagzon. Ze houden wel van indirect licht. Een locatie vlak bij het raam is aan te raden. Zit je raam op het zuiden? Zet de plant dan verder van het raam.
 • Gemiddeld water geven
  De grond rondom de begonia moet altijd vochtig blijven. Dit om uitdroging te voorkomen. Let er wel op dat de planten niet in een laagje water komen te staan. Dit veroorzaakt wortel rot.
 • Veel aandacht nodig
  Deze begonias houden van een lichtrijke standplaats zonder teveel direct zonlicht in de zomer. Hoeveel water je ze moet geven is afhankelijk van de hoeveelheid licht die ze ontvangen. Op een lichte plek zonder direct zonlicht hebben ze ongeveer 1 keer per week wat water nodig. Kies je ervoor om ze als kamerplant te houden, dan kan het voorkomen dat de lucht ietwat droog is. In dit geval kun je ze in een pot zetten met kiezels op de bodem. Oude bladeren kun je wegsnoeien zodat er nieuwe bladeren voor in de p
 • Botanische naam
  Begonia maculata 'Wightii'
 • Top-tip
  De stippen trekken alle aandacht maar heb je de rode onderkant al gezien? Die is ook erg prachtige.
 • Leveringshoogte
  30-35 cm
 • Potmaat
  12 cm
 • Volgroeide hoogte
  75 cm
 • Luchtzuiverend
  De Begonia is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Hij heeft wel wat onderhoud nodig om zijn stippen te behouden
 • Huis- en baby vriendelijk?
  Het sap van de Begonia is giftig. Zet de plant op een plek waar huisdieren en kinderen de bladeren niet kunnen innemen.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Stippenplant
Een plant waar velen versteld van staan. Het lijkt misschien alsof iemand heeft staan druppen met een pot verf boven deze plant. De zilvergrijze stippen zijn echter puur natuur. De Begonia maculata heeft bladeren die rood van onderen zijn en donkergroen met zilvergrijze stippen bovenop. De bladeren hebben met hun spitse, naar beneden gerichte punten de vorm van engelvleugels. Dit maakt deze plant tot een waar, natuurlijk kunstwerk. Deze unieke plant werd als eerste ontdekt in Brazilië. Oorspronkelijk komt deze plant echter uit vele verschillende uithoeken van de wereld; Centraal-Amerika, Zuid Afrika en Azië. In het wild houdt hij van tropische condities, maar als kamerplant doet hij het prima in koudere omgevingen. De Begonia maculata heeft ook een stengel waar in de vroege lente bloemen aan verschijnen. Hieraan komt dan een cluster van zachte, witte bloempjes met een felgele kern. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Stippenplant
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!