Bijzondere kamerplanten
Filteren
Filteren
Bijzondere kamerplanten
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Bijzondere kamerplanten

Als plantenliefhebbers begrijpen wij bij Bloomique jou als geen ander, wanneer je toe bent aan wat anders. Gelukkig is het plantenrijk extreem divers en zijn er een heleboel interessante planten uit verre landen. Deze bijzondere kamerplanten zijn gegarandeerde blikvangers in het interieur!

3x Vleesetende plantenmix
Diverse planten
5-10 cm
6 cm
19,95
 Leverbaar
Erwtenplant in Hangpot
Senecio Rowleyanus
20 cm
17 cm
25,95
 Leverbaar
Strelitzia Regina - P24H70
70-80 cm
24 cm
70,95
 Leverbaar
Philodendron Congo Millions - P19H50-60
Philodendron Congo Millions
50-60 cm
19 cm
50,95
 Leverbaar
Philodendron Congo Rojo - P19H50-60
Philodendron Congo Rojo
50-60 cm
19 cm
53,95
 Leverbaar
Philodendron Congo Apple - P19H80
Philodendron Congo Apple
70-80 cm
19 cm
53,95
 Leverbaar
Philodendron Ruby - P19H80
Philodendron Ruby
65-75 cm
19 cm
53,95
 Leverbaar
Philodendron New Red - P19H80
Philodendron New Red
70-80 cm
19 cm
53,95
 Leverbaar
Philodendron Minima - P19H50
Philodendron Minima
50-60 cm
19 cm
50,95
 Leverbaar
Philodendron Squamiferum - P19H55
Philodendron Squamiferum
55-65 cm
19 cm
53,95
 Leverbaar
Vingersboom
Schefflera Nora
70-80 cm
19 cm
25,95
 Leverbaar

Soorten Bijzondere Kamerplanten

Deze kamerplanten zijn anders dan anderen en dat maakt ze juist zo bijzonder. Geen zin in een standaard kamerplant? Bekijk hieronder welke buitengewone binnenplant het beste bij je past.

Stippenbegonia (Begonia maculata)

Een bloeiende kamerplant die zijn bloemen niet eens nodig heeft om indruk te wekken. Je zou haast denken dat iemand met een pot verf heeft staan druppen boven deze plant. Die zilvergrijze stippen zijn echter puur natuur. De Begonia maculata heeft bladeren die rood van onderen zijn en donkergroen met zilvergrijze stippen bovenop. De bladeren hebben met hun spitse, naar beneden gerichte punten de vorm van engelvleugels. Dit maakt deze plant tot een waar, natuurlijk kunstwerk.

Hertshoornvaren (Platycerium bifurcatum)

Deze epifytische plant heeft zijn naam te danken aan zijn rechtopstaande bladeren in de vorm van een gewei. Vanwege dit unieke uiterlijk is de hertshoornvaren hét diervriendelijke alternatief voor een hertenkop aan de muur. Aangezien het een epifyt is haalt hij zijn voedingsstoffen niet uit de grond. Hang hem als hangplant voor de muur of bevestig hem aan een houten standaard. Zoiets zie je niet elke dag!

Begonia ‘Beleaf’

Terwijl de meeste kamerplanten een groen jasje dragen, laten deze bonte begonia’s zien dat het ook anders kan. De verschillende ‘Beleaf’ varianten hebben bladeren in de meest bijzondere kleuren. Van wijnrood tot nachtzwart en van zilvergrijs tot fel roze. Deze aparte verschijningen laten zien dat een plant allerlei kleuren kan hebben.

Vingersboom (Schefflera arboricola)

De stam van dit boompje voor binnen heeft in zijn jonge jaren wel wat weg van bamboe. Bovenop draagt hij een speels bladerdak, waarbij de vingervormige bladeren in clusters bij elkaar groeien. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de stam van de vingersboom verhouten en krijg je een ware binnenboom.

Dieffenbachia ‘Summer Style’

De dieffenbachia ‘Summer Style’ is een kamerplant met een fel maar zachte kleurtoon. Deze dieffenbachia heeft witgele bladeren waarmee hij een onmiskenbare indruk achterlaat. De warme kleur van deze kamerplant hebben een rustgevend karakter en sluit naadloos aan bij een scandinavisch interieur. 

Terrarium vleesetende planten

Over de wonderen van de natuur gesproken. In dit terrarium hebben diverse vleesetende planten het perfecte leefklimaat om te groeien. Insecten worden naar binnen gelokt via de kleine ingang middels twee gekleurde lichten. De unieke vangmethodes die deze carnivore planten gebruiken om insecten te vangen zijn zo zeer goed te aanschouwen.