Bloeiende kamerplanten
Filteren
Filteren
Bloeiende kamerplanten
KenmerkenUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Bloeiende kamerplanten

Waar kamerplanten je interieur al de nodige kleur meegeven, ben je met bloeiende kamerplanten verzekerd van een extra fleurige omgeving in huis. Geef weer kleur aan je interieur!

Trosbloemen Flamenco
50-60 cm
17 cm
28,95
 Leverbaar
Paradijsvogelplant - S
Strelitzia Reginae
30-40 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Fakkelbromelia - Rood
40-50 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
Trosbloemen magnifica
50-60 cm
17 cm
26,95
 Leverbaar
3x Potroos rood
Rosa Bling Chili Star
20-30 cm
12 cm
16,95
 Leverbaar
Kokerplant - Geel
40-50 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
3x Potroos roze
Rosa bling Amor Star
20-30 cm
12 cm
16,95
 Leverbaar
Trosbloemen Lambada
20-25 cm
10 cm
17,95
 Niet leverbaar
3x Potroos Oranje
20-30 cm
12 cm
16,95
 Leverbaar
3x Potroos mix
20-30 cm
12 cm
16,95
 Leverbaar
Kokerplant - Oranje
35-45 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
Kokerplant - Rood
40-50 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
Ananasplant - Rosita
25-30 cm
12 cm
17,95
 Leverbaar
Trosbloemen Lambada
35-45 cm
14 cm
22,95
 Leverbaar
3x Potroos geel
Rosa bling Shining Star
20-30 cm
12 cm
16,95
 Leverbaar

Alle Soorten Bloeiende Kamerplanten

Wanneer je een bloeiende kamerplant koopt zijn er een aantal keuzes die je kunt maken. Ben je een beginnende verzorger of ben je niet vaak thuis? Dan kun je kiezen voor een makkelijke bloeiende kamerplant. Denk ook na op welke plek in huis je hem gaat plaatsen. Met een bloeiende badkamerplant kun je het interieur van je badkamer opvrolijken. We hebben de verschillende soorten hier op een rijtje staan om jouw keuze wat eenvoudiger te maken.

Bloeiende kamerplanten in de volle zon

Voor die zonnige plekken in huis zijn er een heleboel bloeiende zonplanten die hun kleurrijke bloemen daar graag tentoonstellen. Ze houden van daglicht en laten het interieur stralen. Een vrolijke zonaanbidder kun je ook kiezen voor de romantische uitstraling van een potroos. Deze staat namelijk ook graag op een standplaats in de zon. Met deze rozenplant kun je wekenlang blijven genieten van geurende rozen in huis. Ze komen in allerlei kleuren en zorgen voor een fijne rozengeur. Nog een plant die zorgt voor geur en kleur in huis is de gerbera. Dit kleine plantje heeft een grote uitstraling en staat graag op de zonnigste plek in huis. 

Bloeiende kamerplanten in de schaduw

Ook op een schaduwrijke plek in huis kun je een kamerplant met bloemen plaatsen. De lepelplant is namelijk een tropische plant die gewend is om in schaduw van reusachtige bomen in het regenwoud te groeien. Deze kamerplant bloeit met sierlijke witte bloemen die hoog boven de plant uitsteken. De tropische roots van deze plant maken het overigens ook tot een prima badkamerplant. 

Mooie bloemen in de badkamer

In de badkamer is de luchtvochtigheid vaak hoger dan in de rest van het huis. Hier plaats je dus planten die goed omgaan met deze omstandigheden. De flamingoplant (anthurium) is niet alleen makkelijk in onderhoud, maar doet het ook uitstekend in de badkamer. Deze tropische kamerplant houdt van luchtvochtigheid en heeft kleurrijke, bladvormige bloemen. Een andere badkamerplant met bloemen is de orchidee. Deze epifytische plant gebruikt luchtwortels om waterdamp op te vangen. Met deze bloemrijke planten voor in de badkamer reguleer je de luchtvochtigheid waardoor je een frissere lucht overhoudt. 

Geef kleur aan je interieur!

Gebloemde kamerplanten zijn er met verschillende in allerlei kleuren. Zo kun je eindeloos gaan combineren met verschillende interieurstijlen. De lepelplant heeft stijlvolle witte bloemen die mooi contrasteren met de donkergroene bladeren van deze plant. Het zorgt voor een rustgevend effect en matcht goed met meerdere stijlen in huis. Zoek je meer naar een echte eye-catcher? Dan is de flamingoplant een goede kandidaat. Deze komt in allerlei kleuren en kan een meter hoog worden. Vooral de variant met roze bloemen is een kamerplant die een blijvende indruk achterlaat. Een andere kamerplant die zorgt voor kleur in het interieur is de potroos. Naast de welbekende rode bloem komt de potroos in nog veel meer kleuren.

Bloeiende kamerplanten verzorgen

Bij het verzorgen deze planten zijn er een aantal extra punten waar je rekening mee moet houden. Aangezien iedere kamerplant anders is, is het allereerst goed om het specifieke verzorgingsadvies van jouw plant te bekijken. Een extra aandachtspuntje is het snoeien van dode bloemen. Je doet er goed aan om dode bloemen weg te snoeien, zodat de plant zijn energie op nieuwe bloemen gaat richten. Een goede voeding zorgt ervoor dat een kamerplant langer en mooier bloeit. Zoek daarom naar een speciale plantenvoeding met een rijke mix van sporenelementen. Deze zorgen ervoor dat je kamerplant met bloemen langer blijft stralen. Tot slot heb je bij deze kamerplanten vaak te maken met een rustperiode in de winter. In dit geval moet je de plant terugsnoeien en op een koudere plek in huis laten overwinteren. Hoe dit in zijn werk gaat verschilt per plant. Bekijk daarom het specifieke verzorgingsadvies van jouw kamerplant.