Pauwenplant Maui Queen
Pauwenplant Maui Queen
Pauwenplant Maui Queen
Pauwenplant Maui Queen

Pauwenplant Maui Queen

Calathea Maui Queen

24,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Dit is een sterk luchtzuiverende plant. En het heeft een bijzondere uitstraling door zijn unieke bladeren.
Zeer luchtzuiverend
Bijzondere bladeren
Eyecatcher

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Pauwenplant Maui Queen
Pauwenplant Maui Queen
Pauwenplant Maui Queen
 Leverbaar
24,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Indirect daglicht
  De Calathea heeft weinig licht nodig, maar teveel zonlicht is schadelijk voor het blad. Dit zal uiteindelijk leiden tot bruine randen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Plaats de Calathea hierom op een standplaats met niet teveel direcht zonlicht, half in de schaduw.
 • Gemiddeld water geven
  De Calathea verbruikt relatief veel water. Het beste hierbij is om de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Het is van belang dat de grond licht vochtig blijft. Omdat de plant uit het amazone gebied komt, is het belangrijk dat de grond niet uidroogt.
 • Weinig aandacht nodig
  Een Calathea is redelijk gemakkelijk in onderhoud. De bladtekening vervaagt zodra het blad ouder wordt. De bladeren kun je afknippen en deze groeien snel weer aan.
 • Botanische naam
  Calathea Maui Queen
 • Top-tip
  Hij sluit ook zijn gordijnen 's nachts, zo kan hij beter groeien. Dat betekent dat hij zijn bladeren opkrult zodra de zon onder gaat, ze vouwen weer open in de morgen.
 • Leveringshoogte
  50-60 cm
 • Potmaat
  17 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De Calathea is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Hij groeit zolang hij water krijgt
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Calathea is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Pauwenplant Maui Queen
Calathea ‘Maui Queen’ is een beeldige kamerplant met bladeren die purperrood zijn aan de onderkant. Bovenop hebben de donkergroene bladeren een kunstzinnig bladmotief wat lijkt op een crèmewitte penseelstreek. Calathea planten komen oorspronkelijk uit de tropische delen van Amerika. Calathea is een geslacht uit de familie Marantaceae. In de jungle vind je ze vaak onder zeer grote bomen, groeiend in de schaduw. Om al het mogelijke licht op te vangen, hebben ze grote, brede bladeren ontwikkeld. Aangezien ze niet zoveel licht nodig hebben, zijn ze ideaal te gebruiken als kamerplanten. De grote bladeren hebben een uniek patroon dat erop geschilderd lijkt te zijn. Met lichte en donkere kleuren groen zorgen ze voor een tropische uitstraling bij jou in huis. Wanneer je ‘s avonds gaat slapen zul je misschien merken dat de bladeren gesloten zijn. Deze plant sluit namelijk haar bladeren nadat de zon is ondergegaan. ‘s Ochtends als je opstaat, worden de bladeren weer geopend. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Pauwenplant Maui Queen
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!