Mexicaanse Bergpalm
Mexicaanse Bergpalm
Mexicaanse Bergpalm
Mexicaanse Bergpalm

Mexicaanse Bergpalm

Chamaedorea Elegans

8,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Als je aan een palm denkt, denk je aan deze plant. Een gemakkelijke plant met weinig eisen.
Onderhoudsarm
Luchtzuiverend
Frivole uitstraling

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Mexicaanse Bergpalm
Mexicaanse Bergpalm
Mexicaanse Bergpalm
 Leverbaar
8,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Indirect daglicht
  De Chamaedorea houdt van een lichte standplaats, maar niet direct in het zonlicht. Voor het raam op het noorden is een goede plaats. Wanneer de bladeren geel worden, krijgt de Chamaedorea te veel licht en moet je hem een meter verder van het raam plaatsen. Maar als de plant geen nieuwe bladeren aan maakt, krijgt hij te weinig licht.
 • Gemiddeld water geven
  De Chamaedorea verbruikt relatief veel water. Het beste hierbij is om de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Het is van belang dat de grond licht vochtig blijft. In de zomer eens per 4 dagen en in de winter eens per 10 dagen water geven. Ook vind deze plant het prettig om 2 keer per week besproeid te worden op de bladeren.
 • Regelmatig aandacht nodig
  De Chamaedorea is redelijk gemakkelijk in onderhoud. De plant moet eens in de 2 jaar worden verpot. Af en toe wil het plantenvoeding hebben, zeker in het voorjaar. Verkleurde bladeren kunnen weggeknipt worden. Het is aan te raden om de gele bloemetjes weg te knippen, dat kost de plant veel energie.
 • Botanische naam
  Chamaedorea Elegans
 • Top-tip
  Deze plant groeit normaal niet zo snel. Maar als je wat plantenvoeding geeft in het voorjaar krijgt hij een groeispurt.
 • Leveringshoogte
  35-40 cm, 60-70 cm, 60-70 cm
 • Potmaat
  12 cm, 17 cm, 18 cm
 • Volgroeide hoogte
  120 cm
 • Luchtzuiverend
  De Chamaedorea is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Aken en Keulen zijn niet op 1 dag gebouwd, het duurt even voordat hij groeit
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Chamaedorea is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Mexicaanse Bergpalm
De Chamaedorea elegans is een perfecte palm voor binnenshuis. Aangezien hij geen direct zonlicht nodig heeft en het liefst in kamertemperatuur staat. We kennen hem in Nederland ook wel als de Mexicaanse dwergpalm. Deze naam heeft hij omdat het een palmplant is die redelijk klein blijft en wat meer in de breedte groeit. Hij wordt maximaal zo’n 120 cm groot. De Chamaedorea elegans heeft die typische geveerde palmbladeren die je van een palmplant kunt verwachten. Ze groeien als een bosje samen bij elkaar in de pot. Met de Mexicaanse dwergpalm kun je zelfs in kunstmatig licht een tropisch hoekje creëren. Ook daar gedijt hij prima. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Mexicaanse Bergpalm
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!