Varkensboom
Varkensboom
Varkensboom

Varkensboom

Clusia Rosea Princess

35,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Knor knor! Deze varkensboom heeft weinig onderhoud nodig. Maar heeft wel een luchtzuiverende werking.

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Varkensboom
Varkensboom
Varkensboom
 Leverbaar
35,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek zonder zon
  De Clusia verzoekt een licht plekje in huis maar niet direct in het zonlicht. Bij het raam op het noorden kan de plant wel direct voor het raam staan. Zie je in het voorjaar weinig blad opkomen, dan heeft de Clusia meer licht nodig.
 • Niet te veel water geven
  De Clusia heeft water nodig zodra de grond droog aanvoelt. Hij vindt het namelijk prettig om een lichtvochtige grond aan te houden. Echter is dat in de winter niet nodig, dan mag de grond wat droog aavoelen. Het is wel belangrijk om iedere keer evenveel water te geven.
 • Weinig aandacht nodig
  De Clusia heeft niet gauw een nieuwe pot nodig, eens in de 2 jaar is voldoende. Zorg voor een pot dat 20% groter is dan de huidige pot. Plantenvoeding mag wel in het voorjaar en in de zomer. Bruine en gele bladeren kunnen weg worden geknipt.
 • Botanische naam
  Clusia rosea 'Princess'
 • Top-tip
  Deze prinses maakt iedere lucht fris en schoon, dat heeft hij geleerd in Botswana.
 • Leveringshoogte
  50-55 cm, 60-70 cm
 • Potmaat
  17 cm, 21 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De Clusia is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Dit aapje heeft maar weinig onderhoud nodig.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Clusia is giftig voor mens en dier. Het sap is irriterend en het kan leiden tot misselijkheid en braken. Plaats de planten altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Varkensboom
De varkensboom komt oorspronkelijk uit de tropische delen van Amerika. In het Latijn heet deze plant Clusia rosea en in het Engels wordt hij wel Autograph Tree genoemd. Dit komt omdat de bladeren zo dik en robuust zijn dat je er je handtekening in zou kunnen zetten. Die bladeren hebben een bijzondere glans en kunnen wel zo’n 20 centimeter in doorsnee worden. Ze zijn peddelvormig en hebben een luchtzuiverende werking. De varkensboom kan als kamerplant uitgroeien tot een struikje of zelfs een klein boompje. In het wild bloeit deze plant met een mooie witroze bloem. Onder de juiste omstandigheden kan deze bloei ook binnenshuis voorkomen. Hiervoor moet de plant in een vochtige en warme omgeving staan. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Varkensboom
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!