Venusvliegenvanger
Venusvliegenvanger
Venusvliegenvanger

Venusvliegenvanger

Dionaea Muscipula

18,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Als je aan een vleesetende plant denkt, denk je aan de Dionaea. Ze vangen kleine insecten in huis.
Houdt van de zon
Vliegenvanger
Super hip

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Venusvliegenvanger
Venusvliegenvanger
Venusvliegenvanger
 Leverbaar
18,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Zonnige plek
  De Dionaea reserveert graag een plekje voor het raam op het zuiden. Zon is een belangrijke voeding voor deze vliegenvanger. Haal de plant uit de zon wanneer het buiten warmer is dan 35 graden.
 • Veel water geven
  De Dionaea heeft erg veel (regen)water nodig. Zorg voor een laagje water van 2 tot 5 centimeter. Gebruik het liefst geen kraanwater, daar zitten te veel stoffen in die een vleesetende plant niet graag heeft.
 • Weinig aandacht nodig
  De Dionaea heeft weinig aandacht nodig. Plantenvoeding is niet nodig want ze vangen hun eigen voeding natuurlijk. De dode blaadjes verwijderen is wel belangrijk, anders steekt de plant daar verspilde energie aan.
 • Botanische naam
  Dionaea Muscipula
 • Top-tip
  Last van muggen in de zomer? Zet je slaapkamer vol met deze vliegenvangers. Wel in het zonnetje hoor!
 • Leveringshoogte
  5-10 cm, 10 cm, 15 cm
 • Potmaat
  6 cm, 12 cm
 • Volgroeide hoogte
  20 cm
 • Luchtzuiverend
  De Dionaea is licht luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Zij doen het werk voor jou
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Dionaea is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Venusvliegenvanger
De Dionaea muscipula is een van de meest bekende vleesetende planten. De Nederlandse naam van deze plant is de venusvliegenvanger. Deze carnivoor ken je vast wel van de opmerkelijk methode waarmee hij kleine insecten vangt. Aan de rand van de rode klemvallen zitten stekels met nectarklieren. Hiermee wordt de prooi in de val gelokt. Zijn bladeren klappen dicht, zodra er een insect in belandt. Met kleine tasthaartjes op de bladschijf voelt de plant wanneer er een insect aanwezig is. Heeft een vleesetende plant eenmaal een insect gevangen, dan wordt deze binnen een dag of 10 verteerd door enzymen die zich in de bladeren bevinden. De voedingsstoffen die de plant uit zijn prooi haalt, vooral stikstofhoudende eiwitten, worden opgenomen via het blad. Bloemen en planten brengen de plaatsen waar we leven, pas echt tot leven. Het zijn aankopen of cadeau’s waar je geen genoeg van krijgt. Ons assortiment van kamer- en tuinplanten heeft voor ieder interieur en tuin een stijlvolle match. Een sfeervol thuis, dat is pas een fijn geschenk! Door altijd fair-trade te handelen garanderen we dat jij niet de enige bent die gelukkig wordt van onze bloemen en planten.
Over Venusvliegenvanger
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!