3 planten
Ficus
Ficus

Ficus

Gemengd

15,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een mix van verschillende soorten Ficus kamerplanten. Laat je verassen en geniet van de luchtzuiverendheid.
Verassing!
Unieke combinatie
Vrolijke planten

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Ficus
Ficus
Ficus
 Leverbaar
15,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek bij het raam
  De Ficus heeft graag een zonnige en warme plek in de ruimte. Denk aan een plekje bij het raam op het zuiden. Maar vergeet de plant niet eens in de paar weken te draaien. Maar een ander plekje in huis zal ook prima zijn, waarschijnlijk heeft hij dan minder water nodig. Let er op dat de plant niet van tocht houdt.
 • Gemiddeld water geven
  De Ficus is van oorsprong een regenwoud plant. Dat betekend dat hij altijd graag een lichtvochtige grond heeft. Steek je vinger in de aarde om te voelen of het nog vochtig is, zo niet doe er dan een scheutje water bij. Een keer per week water geven is de maatstaaf. Gebruik, zeker in de winter, water op kamer temperatuur.
 • Regelmatig aandacht nodig
  De ongewenste takken en bladeren kunnen worden weggeknipt (in het najaar), zo blijft de plant mooi in vorm en kan het weer groeien. Om de twee jaar verpotten is prima voor een Ficus, zorg voor wat nieuwe potgrond voor wat extra energie. Eens in de twee weken wat aanvullende plantenvoeding is prettig voor de plant.
 • Top-tip
  Wist je dat deze planten random worden gepickt om een unieke mix te kunnen maken?
 • Leveringshoogte
  15-20 cm
 • Potmaat
  8,5 cm
 • Volgroeide hoogte
  100 cm
 • Luchtzuiverend
  De Ficus is zeer luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Af en toe een knipbeurt nodig
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Ficus is licht giftig voor mens en dier. Het sap kan een geirriteerd gevoel veroorzaken op de huid. Het opeten van de blaadjes zorgt voor maagklachten.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Ficus
Ficus planten zijn wereldwijd geliefd voor hun vrolijk mediterrane bladeren en de rijke historie die erachter schuilt. Oorspronkelijk komt de plant uit Afrika, maar ook in Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië zul je ficussen in het wild tegenkomen. Deze plant heeft symbolische waarde in veel verschillende culturen. Zo is de Ficus audrey de nationale boom van India en wordt er geloofd dat het de boom is waaronder Boeddha zijn verlichting vondt. In het Midden Oosten staat deze boom symbool voor vrede en overvloed. Als kamerplanten komen ze in allerlei soorten en maten. Bij deze set ontvang je een mix van verschillende soorten Ficus planten. Het voordeel van het hebben van meerdere Ficus planten is dat je dezelfde verzorgingsregels toe kunt passen voor al je planten! Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Ficus
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!