Tabaksplant - P17H50-60
Tabaksplant - P17H50-60
Tabaksplant - P17H50-60

Tabaksplant - P17H50-60

Ficus Lyrata Bambino

20,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een echte eyecatcher voor in huis. Deze Ficus heeft een glanzend groen blad gevormd als een viool.
Eyecatcher
Tropische uitstraling
Bijzonder blad

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Tabaksplant - P17H50-60
Tabaksplant - P17H50-60
Tabaksplant - P17H50-60
 Leverbaar
20,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek bij het raam
  De Ficus heeft graag een zonnige en warme plek in de ruimte. Denk aan een plekje bij het raam op het zuiden. Maar vergeet de plant niet eens in de paar weken te draaien. Maar een ander plekje in huis zal ook prima zijn, waarschijnlijk heeft hij dan minder water nodig. Let er op dat de plant niet van tocht houdt.
 • De grond licht vochtig houden
  De Ficus is van oorsprong een regenwoud plant. Dat betekend dat hij altijd graag een lichtvochtige grond heeft. Steek je vinger in de aarde om te voelen of het nog vochtig is, zo niet doe er dan een scheutje water bij. Een keer per week water geven is de maatstaaf. Gebruik, zeker in de winter, water op kamer temperatuur.
 • Af en toe een blik werpen
  De ongewenste takken en bladeren kunnen worden weggeknipt (in het najaar), zo blijft de plant mooi in vorm en kan het weer groeien. Om de twee jaar verpotten is prima voor een Ficus, zorg voor wat nieuwe potgrond voor wat extra energie. Eens in de twee weken wat aanvullende plantenvoeding is prettig voor de plant.
 • Botanische naam
  Ficus lyrata 'Bambino'
 • Top-tip
  Zijn bladeren lijken op een viooltje, helaas of gelukkig maken ze geen geluid.
 • Leveringshoogte
  65 cm, 90-100 cm
 • Potmaat
  17 cm, 27 cm
 • Volgroeide hoogte
  130 cm
 • Luchtzuiverend
  De Ficus is zeer luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Af en toe een knipbeurt nodig
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Ficus is licht giftig voor mens en dier. Het sap kan een geirriteerd gevoel veroorzaken op de huid. Het opeten van de blaadjes zorgt voor maagklachten.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Tabaksplant - P17H50-60
De Ficus lyrata kennen we in Nederland als de vioolbladplant. De bladeren hebben een ovale vorm die smal begint en breed uitloopt, waardoor ze overeenkomen met de vorm van een viool. De bladeren hebben een golvende rand. Ze hebben een glanzende, donkergroene bovenkant en zijn lichtgroen onderop. Met de wiebelige takken groeien ze met een losse wijze omhoog. Naarmate deze plant ouder wordt kan er zich een dunne stam gaan vormen. Je kunt hem in de lente snoeien zodat er geen bladeren onderaan de stam groeien, waardoor je een leuk binnenboompje creëert. De Ficus lyrata is een ware blikvanger voor in huis. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Tabaksplant - P17H50-60
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!