Rubberboom
Rubberboom
Rubberboom
Rubberboom

Rubberboom

Ficus Elastica Robusta

10,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Deze Ficus past écht in ieder interieur. Het is een erg luchtzuiverende plant, perfect voor op kantoor dus.
Klassieke uitstraling
Minimalistisch
Luchtzuiverend

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Rubberboom
Rubberboom
Rubberboom
 Leverbaar
10,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek bij het raam
  De Ficus heeft graag een zonnige en warme plek in de ruimte. Denk aan een plekje bij het raam op het zuiden. Maar vergeet de plant niet eens in de paar weken te draaien. Maar een ander plekje in huis zal ook prima zijn, waarschijnlijk heeft hij dan minder water nodig. Let er op dat de plant niet van tocht houdt.
 • Gemiddeld water geven
  De Ficus is van oorsprong een regenwoud plant. Dat betekend dat hij altijd graag een lichtvochtige grond heeft. Steek je vinger in de aarde om te voelen of het nog vochtig is, zo niet doe er dan een scheutje water bij. Een keer per week water geven is de maatstaaf. Gebruik, zeker in de winter, water op kamer temperatuur.
 • Regelmatig aandacht nodig
  De ongewenste takken en bladeren kunnen worden weggeknipt (in het najaar), zo blijft de plant mooi in vorm en kan het weer groeien. Om de twee jaar verpotten is prima voor een Ficus, zorg voor wat nieuwe potgrond voor wat extra energie. Eens in de twee weken wat aanvullende plantenvoeding is prettig voor de plant.
 • Botanische naam
  Ficus elastica 'Robusta'
 • Top-tip
  Hij heeft 1 missie, de lucht in alle ruimtes verschonen en te voorzien van verse zuurstof.
 • Leveringshoogte
  35 cm
 • Potmaat
  12 cm
 • Volgroeide hoogte
  120 cm
 • Luchtzuiverend
  De Ficus is zeer luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Af en toe een knipbeurt nodig
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Ficus is licht giftig voor mens en dier. Het sap kan een geirriteerd gevoel veroorzaken op de huid. Het opeten van de blaadjes zorgt voor maagklachten.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Rubberboom
De Ficus elastica ‘Robusta’ kennen we als de rubberboom. Uit de dikke, donkergroene bladeren werd vroeger namelijk rubber gehaald. Tegenwoordig is deze kanjer vooral populair als kamerplant. Deze populariteit is niet verrassend, aangezien de vorm van deze plant goed samengaat met vele interieurstijlen. Het is namelijk een plant die qua vorm minimalistisch maar ook klassiek is. De bladeren zijn strak rond gevormd en hebben kaarsrechte nerven. De grote bladeren vullen de volledige lengte van de plant goed op. Dan is er nog een reden waarom je deze plant in huis wilt hebben. De Ficus elastica heeft namelijk een luchtzuiverende werking. Hij is gek op formaldehyde, een chemische stof die in vrijwel ieder huis of kantoor aanwezig is. De rubberplant absorbeert deze stof en geeft je er een heerlijk frisse lucht voor terug, zodat je weer opgelucht kunt ademhalen. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Rubberboom
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!