Mini Mozaïek plant
Mini Mozaïek plant
Mini Mozaïek plant

Mini Mozaïek plant

Fittonia Mont Blanc

6,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Vanwege zijn zeer decoratieve blad met opvallende nerven, gaat de Mini Fittonia Mont Blanc, in Nederland ook wel als Mozaïek plant door het leven. Ze zijn er met witte en met roze(rode) tinten en tegenwoordig zijn er ook soorten met gekarteld blad te koop.
Makkelijk te verzorgen
Bijzondere blad tekeningen
Gezellige kamerplant

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Mini Mozaïek plant
Mini Mozaïek plant
Mini Mozaïek plant
 Leverbaar
6,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Bodembedekker
  In de natuur vind je de Mini Fittonia Mont Blanc als bodembedekker in het tropisch regenwoud. Hij is dus niet gewend aan direct zonlicht. Geef je Mozaïek plant daarom een plaats niet te ver van het raam, maar uit de directe zon.
 • Geen natte voeten
  Water geven doe je de Mini Fittonia Mont Blanc zo'n eens per week, wanneer de grond nog maar licht vochtig aanvoelt en dus bijna is opgedroogd. Let erop dat hij geen natte voetjes krijgt, daar gaan de wortels van rotten.
 • Jaarlijks verhuizen
  De Mini Fittonia Mont Blanc is een redelijk snelle groeier en heeft dus meestal elk jaar wel een grotere pot nodig. Verpot hem bij voorkeur in de lente, zodat hij genoeg tijd heeft om bij te komen van de verhuizing.
 • Botanische naam
  Fittonia verschaffeltii 'Mont Blanc'
 • Top-tip
  Ook al wordt de Mozaïek plant niet groot, meestal niet hoger dan een centimeter of 10, je kunt hem toch zo nu en dan snoeien om de vorm te behouden. Of je knipt de topjes eraf die je eventueel weer als stekjes kunt gebruiken.
 • Leveringshoogte
  10-15 cm
 • Potmaat
  7 cm
 • Volgroeide hoogte
  20 cm
 • Luchtzuiverend
  De Mini Fittonia Mont Blanc, ofwel Mozaïek plant, is niet luchtzuiverend.
 • Makkelijk te verzorgen?
  De Mini Fittonia Mont Blanc, ofwel Mozaïek plant, stelt niet al te veel eisen op het gebied van verzorging.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Mini Fittonia Mont Blanc, ofwel Mozaïek plant, is niet giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Mini Mozaïek plant
“De Mini Fittonia Mont Blanc, ofwel Mozaïek plant, is een laagblijvend plantje wat afkomstig is uit Zuid-Amerika. Felle kleuren en ingewikkelde blad patronen, daar herken je hem aan. Dat heeft hem ook de bijnaam Mozaïek plant opgeleverd. Verder is hij vernoemd naar de zusters Fitton die veel botanische boeken hebben geschreven. Dit kamerplantje houdt van warmte en veel vocht, zet hem alleen niet in de volle zon, maar wel licht genoeg om zijn mooie blad patroon te behouden. Draai het plantje regelmatig anders groeit hij naar het licht toe. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Mini Mozaïek plant
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!