Groene kamerplanten
Filteren
Filteren
Groene kamerplanten
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Groene kamerplanten

In jouw zoektocht naar een mooie groene kamerplant bevindt je je snel in een oerwoud aan keuzes. Geef je interieur een prachtige jungle vibe!

Geldboom - S
Pachira Aquatica
25-35 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Deliciosa
70-80 cm
21 cm
19,95
 Leverbaar
Kattengras
Cyperus Zumula
20-25 cm
12 cm
8,95
 Leverbaar
Venusvliegenvanger - S
Dionaea Muscipula
05-10 cm
6 cm
8,95
 Leverbaar
3x Succulent Mix A
05-10 cm
5 cm
10,95
 Leverbaar
Trosbloemen Flamenco
50-60 cm
17 cm
28,95
 Leverbaar
2x Gatenplant
Monstera Deliciosa
50-60 cm
17 cm
29,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Deliciosa
50-60 cm
17 cm
11,95
 Leverbaar
Geldboom - XL
Pachira Aquatica
130-140 cm
27 cm
79,95
 Leverbaar
Eriocactus magnificus
10-15 cm
12 cm
10,95
 Leverbaar
Paradijsvogelplant - S
Strelitzia Reginae
30-40 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Fakkelbromelia - Rood
40-50 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
Trosbloemen magnifica
50-60 cm
17 cm
26,95
 Leverbaar
Goudpalm - XL
Dypsis Lutescens
140-150 cm
24 cm
59,95
 Leverbaar
Goudpalm - M
Dypsis Lutescens
90-100 cm
20 cm
32,95
 Leverbaar
Aloë Vera - S
Aloe Vera Barbadensis
35-40 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Monkey Leaf
20-25 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar

Groene kamerplanten met gekleurde bladeren

Groene kamerplanten zijn dus kamerplanten die niet bloeien. Ze kunnen verder allerlei vormen en kleuren hebben. Zo zijn er allerlei planten met deels gele bladeren en ook paarse en rode bladeren zijn in de natuur niet ongewoon. Een bijzonder gekleurde kamerplant is de Begonia Beleaf. Deze bladbegonia heb je namelijk in verschillende tinten rood, zilvergrijs of lichtroze. De Alocasia lauterbachiana is eveneens een bijzonder bonte verschijning. Deze plant heeft zwaardvormige bladeren met een donkergroene bovenkant en een purperrode onderkant. 

Groene kamerplanten met bladmotieven

Op de tropische oorden van onze planeet kun je een aantal buitengewone planten tegenkomen met excentrieke motieven op hun bladeren. Nog mooier is dat deze tropische planten het uitstekend doen als kamerplant. Ze zijn er namelijk aan gewend aan weinig daglicht en warme temperaturen. Die bladmotieven zijn er in allerlei vormen. Zo is er de Calathea, een kamerplant met fantastische strepen op het blad. Of wat dacht je van een kamerplant met stippen op het blad, zoals de Begonia Maculata? Een kamerplant met een ongekende verschijning. Tot slot moet je ook nog even een blikje werpen op de Dieffenbachia. Nog zo’n kamerplant met een uniek motief op de bladeren. 

Groene kamerplanten met grote bladeren

Een kamerplant met grote bladeren is gegarandeerd een blikvanger in je interieur. Zet ze in een groep van kamerplanten met verschillende formaten en maak een tropische binnentuin. Dit is niet alleen van decoratieve waarde maar is tevens goed voor de luchtvochtigheid rondom de planten. Samen creëren ze namelijk een soort mini-klimaat met een gunstige luchtvochtigheid voor planten. Grote kamerplanten zoals de bananenplant of de paradijsvogelplant hebben hier baat bij. Deze groene kamerplanten hebben allebei reusachtige waaiervormige bladeren die hoog naar boven steken. De bladeren van de Monstera Deliciosa worden wel zo’n 60-80 cm in doorsnee. Eveneens een plant die zich met zijn grote bladeren tot een ware blikvanger in het interieur manifesteert.  

Groene kamerplanten met kleine blaadjes

Een prima methode om je interieur wat meer textuur te geven, is door kamerplanten te plaatsen met kleine bladeren. Vooral wanneer ze een goed gevulde habitus hebben zorgt dit voor een fijn effect. De schildpadplant bereikt met zijn hangende ronde blaadjes wel een lengte van 1 meter. Een perfecte kamerplant om een kast of muur wat groene aankleding te geven. Ben je eerder op zoek naar een rechtopstaande kamerplant met kleine blaadjes dan is de treurvijg een goed alternatief. Een volle kamerplant die met zijn gekrulde blaadjes zorgt voor een heerlijk mediteraans gevoel in huis.  

Groene hangplanten

Hangplanten zijn handige kamerplant wanneer je weinig ruimte in huis hebt, maar toch wat meer groen naar binnen wilt halen. Je kunt ze van een plank aan de muur of een hoge kast naar beneden laten hangen of ze met een hangpot aan het plafond bevestigen. De Hoya krinkle is zo’n typische groene hangplant die voor een jungle-achtige sfeer zorgt. De bladeren zijn diep donkergroen en zijn gevormd met kleine deukjes in het oppervlak. De Epipremnum pinnatum is een populaire hangplant die haast niet dood te krijgen is. Hij groeit wild en past zich aan verschillende lichtcondities aan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een kamerplant in een hangpot op te hangen. Zo kun je ongebruikte ruimte in huis optimaal benutten. De graslelie is een kamerplant die graag in de woonkamer hangt. Het mooie aan deze plant is dat hij kleine baby-plantjes krijgt die aan een lange stengel over de rand van de hangmand naar beneden gaan hangen. De vogelnestvaren is eveneens een uitgelezen kandidaat voor de hangmand. Deze varen heeft golvende bladeren die uitwaarts groeien vanuit een centrale rozet, terwijl de middelste bladeren meer omhoog gaan staan. Zet deze groene plant in een hangmand en er ontstaat een mooie volle compositie waarmee je een lege hoek goed kan opvullen.