Kamerplanten
Filteren
Filteren
Grote kamerplanten | > 100 cm
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Grote kamerplanten | > 100 cm

Een grote kamerplant wekt indruk in ieder interieur en duur hoeven ze niet te zijn. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod van goedkope en luxe grote kamerplanten die je eenvoudig thuis kunt laten bezorgen.

Geldboom - XL
Pachira Aquatica
130-140 cm
27 cm
79,95
 Leverbaar
Goudpalm - XL
Dypsis Lutescens
140-150 cm
24 cm
59,95
 Leverbaar
Dypsis Lutescens Incl. Mand - L
100-110 cm
21 cm
51,95
 Leverbaar
Dypsis Lutescens Incl. Mand - L
100-110 cm
21 cm
47,95
 Leverbaar
Goudpalm - L
Dypsis Lutescens
120-130 cm
24 cm
46,95
 Leverbaar
Goudpalm - L
Dypsis Lutescens
100-110 cm
21 cm
40,95
 Leverbaar
Kentiapalm - L
Howea Forsteriana
120-130 cm
24 cm
60,95
 Leverbaar

Verschillende soorten grote kamerplanten

Misschien heb je al een plek in gedachte waar je graag een grote kamerplant zou willen hebben staan. Bedenk je dan hoe het zit met de lichtinval op die plek. Staat de plant daar in de volle zon of komt er nauwelijks licht? Bekijk hieronder welke grote kamerplant het beste past op die standplaats.

Grote kamerplant in de volle zon

Een hoek in de serre of een plek voor een groot raam op het zuiden, het zijn ideale standplaatsen voor een grote kamerplant die houdt van veel zonlicht. De bananenplant is een kamerplant die wel 2 tot 3 meter hoog kan worden. Hij is gek op zonlicht maar moet er wel eerst even aan wennen. Bananenplant krijgen bij de kweker namelijk gefilterd licht en kunnen daarom niet direct in de volle zon. Zet ze daarom beetje bij beetje, steeds een stukje dichter bij het zonlicht. 

Nog zo’n grote groene kamerplant is de Strelitzia nicolai. Hij kan binnenshuis een hoogte van 2 meter bereiken. Deze paradijsvogelplant past uitstekend in een hoek, aangezien hij voornamelijk in de hoogte groeit. Een grote binnenplant die gek is op zonlicht en zich goed thuisvoelt bij een raam op het zuiden.

Bij de vioolbladplant geldt: hoe meer licht hoe beter. Met een maximale planthoogte van anderhalve meter, rekenen we deze plant ook tot een van de grote kamerplanten. Zet hem alleen niet té dicht op een raam want dan krijgt hij het koud in de winter.

Grote kamerplant in een donkere hoek

Ook een schaduwrijke hoek kun je leuk aankleden met een grote kamerplant. De Howea forsteriana is een luchtzuiverende huiskamerplant waarmee je zo’n donker hoekje goed kunt opvullen. Met zijn kenmerkende palmbladeren bereikt deze robuuste palmplant wel een hoogte van 3 meter. 

Met de Dracaena marginata heb je niet alleen een sierlijke kamerplant voor in de schaduw, het is ook nog eens een zeer onderhoudsvriendelijke plant. Eigenlijk mag deze grote makkelijke kamerplant overal staan, behalve in de volle zon. Met die strakke, stijlvolle vorm past hij ook nog eens prima in ieder interieur. 

Naast staande kamerplanten is er natuurlijk ook de optie dat je kiest voor een grote hangplant. De Epipremnum scindapsus wordt van nature wel zo’n 20 meter lang en overleeft zelfs op plaatsen zonder licht. Binnenshuis kun je een lengte van 2 meter verwachten van deze lange hangplant. Weinig licht of geen licht, deze overlever blijft gewoon groeien. 

Grote kamerplanten voor in de halfschaduw

Wanneer je een grote kamerplant wilt kopen voor een plekje in de halfschaduw, heb je redelijk veel keuze. Een van de populairste grote kamerplanten is tegelijkertijd ook een van de indrukwekkendste. De Monstera deliciosa is een tropische klimplant die je misschien ook wel kent als de gatenplant. Dit klimmende monstertje bereikt binnenshuis wel een hoogte van 2 meter. Niet alleen qua hoogte is hij indrukwekkend. De grote bladeren van deze plant (ze kunnen een doorsnee van 60-80 cm krijgen) zijn er ook om u tegen te zeggen.   

De geldboom is een sierlijke binnenboom die ook luistert naar de naam: Pachira aquatica. Deze sterke kamerplant behaalt een maximale planthoogte van 2 meter en is tevreden met 2 - 3 uur zon per dag. Een grote kamerplant voor in de woonkamer die lekker makkelijk te onderhouden is. 

Hoger dan een meter wordt de Polyscias fabian niet, maar met zijn volle habitus laat hij toch een flink indruk achter. Het is een stoere grote binnenplant die eigenlijk overal mag staan waar geen direct zonlicht schijnt. Deze binnenboom heeft overigens geen problemen met luchtvochtigheid, wat het een perfecte badkamerplant maakt. 

Tot slot is er nog de Arecapalm die ongeveer 2 meter groot wordt binnenshuis. Deze bijzondere palmplant heeft kenmerkende, veerachtige palmbladeren die in groepjes bij elkaar in de pot groeien. Deze tropische verschijning staat niet graag in de volle zon. Geef hem een plekje in de halfschaduw met voldoende indirect zonlicht.

Een grote kamerplant online bestellen

Iemand die wel eens een grote kamerplant bij een tuincentrum heeft gekocht weet dat het geen eenvoudig klusje is. Het kost ook nog eens een boel tijd. Bij ons kun je al jouw favoriete grote kamerplanten eenvoudig online bestellen. Onze plantenverpakkingen zijn zo ontwikkeld dat zelfs de grootste kamerplanten onbeschadigd bij jou thuis arriveren. Een grote kamerplant in huis halen, doe je bij ons dus zonder zorgen of rugpijn!