Hangplanten
Filteren
Filteren
Hangplanten
KenmerkenUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Hangplanten

Met hangplanten kun je eindeloos combineren en daar helpen we je graag bij. Vind hier direct jouw nieuwe hangende metgezel en vergroen jouw leefomgeving.

Trosbloemen Flamenco
50-60 cm
17 cm
28,95
 Leverbaar
Trosbloemen magnifica
50-60 cm
17 cm
26,95
 Leverbaar
Trosbloemen Lambada
20-25 cm
10 cm
17,95
 Niet leverbaar
Gebedsplant 'Kerchoveana' - XS
10-15 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Gebedsplant Tricolor - XS
10-15 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Gebedsplant Variegata - XS
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Gebedsplant Silverband - XS
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Gebedsplant Lemon Lime - XS
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Trosbloemen Lambada
35-45 cm
14 cm
22,95
 Leverbaar
3x Luchtplantjes in hangglas
Tillandsia in hangglas
5 cm
5 cm
34,95
 Leverbaar

Soorten hangplanten

Er zijn allerlei keuzes die je kunt maken bij het kopen van een hangplant. Bedenk je eerst waar in huis je jouw kamerplant wilt gaan ophangen. De moedervaren is een grote, luchtzuiverende hangplant die perfect past op een centrale plek in een kamer. Een leuke plant voor binnen, die in de zomer ook naar buiten mag. De golvende bladeren groeien vanuit een centrale rozet en kunnen zo’n 50 cm lang en 10 - 20 cm breed worden. Deze brede kamerplant is overigens ook een prima badkamerplant die het goed doet met weinig licht. Zoek je een kleine hangplant voor in de volle zon? Dan is de graslelie een uitstekende keuze. Graslelies zijn perfecte planten voor in een hangpot of hangmand. De kleine baby-plantjes waarmee deze plant zich voortplant zullen sierlijk over de rand naar beneden gaan hangen. Dit zorgt voor een uniek beeld van kleine, zwevende graslelies onder de hangmand.

De hertshoornvaren is een prachtige epifyt voor in de schaduw. Die naam heeft deze plant te danken aan de de bladeren die gevormd zijn als een gewei. Hang deze plant op aan een wand en je hebt een diervriendelijk alternatief voor een opgezette hertenkop aan de muur. Tot slot raden we je aan om ook de blauwvaren even te bekijken. Een kleine, luchtzuiverende hangplant met een diep blauwgrijze kleur. Deze kamerplant kun je op meerdere plekken in huis kwijt. Hij doet het zowel in de schaduw als in de halfschaduw/halfzon goed. Eigenlijk op iedere plek, behalve in de volle zon. 

Hoe hang je een hangplant op?

Het ophangen van een kamerplant kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Door een haak aan het plafond te bevestigen kun je zelf de exacte locatie van jouw hangpot of hangmand uitkiezen. Boor je liever geen gaten? Ook dan zijn er genoeg opties om een hangplant bij jou thuis op te hangen.

Hangplant ophangen met boren

Wanneer je een hangplant aan het plafond wilt bevestigen heb je allereerst een plafondhaak nodig en wat schroeven en plugs. Spullen die je eenvoudig online kunt bestellen bij verschillende webshops. Bekijk hoeveel schroeven jouw plafondhaak heeft en boor voor iedere schroef een gat dat net breed genoeg is voor de bijpassende plug daarvan. Doe de pluggen erin en schroef de plafondhaak vast. Vervolgens hang je de hangplant op. Een andere optie is om meerdere hangplanten onder elkaar op te hangen. Met een houten verdeelstuk en wat touwen hang je ze naast elkaar op verschillende hoogtes op. Zodoende zijn er allerlei creatieve mogelijkheden om een of meerdere kamerplanten via een plafondhaak op te hangen. 

Hangplant ophangen zonder boren

Ook zonder te boren kun je een hangplant eenvoudig in huis ophangen. Hiervoor moet je een beetje creatief omgaan met meubels en andere onderdelen van je huis. Zo kun je een aantal hangplantjes aan de gordijnroede hangen, mits ze direct zonlicht kunnen verdragen. Sommige handvaten van een schuin dakraam zijn ook prima om een hangpot of hangmand aan te hangen. Een andere optie is aan de zijkant van een kast of aan de muurbevestiging van een wandplank. Afhankelijk van het type trap dat je in huis hebt kun je meerdere planten aan de leuning ophangen. Met een beetje vindingrijkheid ga je vast en zeker een oplossing vinden.