Kleine kamerplanten | 15-50 cm
Een kamerplant hoeft niet groot te zijn om een indruk achter te laten. Juist die kleine kamerplantjes maken het interieur af! Zet er meerdere bij elkaar en creëer een gezellig groepje van mini-plantjes op tafel. Op deze pagina vind je al onze kleine binnenplanten.
Soorten kleine kamerplanten
Zelfs in de kleinste woningen is er altijd wel een plekje te vinden voor een kamerplant. Denk aan een vensterbank, bijzettafel of muurplank. Wanneer je echt geen ruimte meer hebt is een hangplant ook altijd nog een optie. Bekijk hieronder onze selectie van kleine kamerplanten die lekker compact van formaat blijven.
Kleine kamerplanten met bloemen
Een goed alternatief voor een bos bloemen op tafel is een kleine bloeiende kamerplant. De orchidee blijft meestal rond de 30 cm in hoogte en komt met fraaie bloemen in allerlei kleuren. Deze bloemplant heeft graag indirect zonlicht en past dus goed op een vensterbank op het noorden. Een andere kleine plant met bloemen is de potroos. Deze mag in de volle zon en wordt maximaal zo’n 45 cm groot.
Luchtplantjes
Luchtplantjes zijn de laatste trend wat kamerplanten betreft. Aangezien ze geen potgrond nodig hebben om te groeien, kun je deze miniplantjes vrijwel overal kwijt. Er zijn allerlei creatieve hangconstructies of houders te maken of kopen voor deze kleine pareltjes. Bij Bloomique koop je ze los, in een glas of in een hangglas.
Varens
Varens blijven mooi rond gevormd en groeien nooit echt de hoogte in. Ze passen leuk op een bijzettafel of op een brede vensterbank. Aangezien ze goed omgaan met luchtvochtigheid, zijn varens uitstekend voor in de badkamer of keuken. De venushaar is een kleinblijvende varen die dankzij zijn volle habitus van fijne blaadjes alsnog redelijk wat groen aan het interieur toevoegt.
Kleine kamerplant op stam
Kamerplanten op stam zijn vaak aan de grote kant. De polyscias ‘Fabian’ is daarentegen een leuk binnenboompje dat niet al te veel ruimte in neemt. Een compacte kamerplant met een dikke houten stam en vrolijk ronde bladeren die leerachtig aanvoelen. Is dit dwergboompje nog niet klein genoeg? Dan kun je natuurlijk altijd nog voor een bonsaiboompje gaan.