Makkelijke kamerplanten
Filteren
Filteren
Makkelijke kamerplanten
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Makkelijke kamerplanten

Waarom moeilijk doen als je ook makkelijke kamerplanten kan kopen? Hier vind je planten die bij echt iedereen overleven! Zelfs voor mensen die nog slechte herinneringen hebben aan die ene plant die al na een paar weken bij het gft-afval te vinden was.

Portulacaria Afra 'Variegata'
15-25 cm
10,5 cm
9,95
 Leverbaar
Drakenbloedboom Bicolor S
Dracaena Bicolor
20-30 cm
8 cm
5,95
 Leverbaar
Vrouwentong
Sansevieria Gemengd
30-35 cm
9 cm
28,95
 Leverbaar
Kattengras
Cyperus Zumula
20-25 cm
12 cm
5,95
 Leverbaar
3x Vleesetende plantenmix
Diverse planten
5-10 cm
6 cm
19,95
 Leverbaar
Mini Peperomia Rosso - P7H11
Peperomia
10-15 cm
7 cm
6,95
 Leverbaar
10x Luchtplantjes Gemengd
Tillandsia
5 cm
35,95
 Leverbaar
Aloe Vera
Aloe Vera Barbadensis
20-25 cm
10,5 cm
19,95
 Leverbaar
Logo
Aloe Vera
Aloe Vera Barbadensis
20-25 cm
10,5 cm
10,95
 Leverbaar
Portulacaria Afra 'Mediopicta'
15-25 cm
10,5 cm
10,95
 Leverbaar
Vrouwentong
Sansevieria Moonshine
30-35 cm
9 cm
9,95
 Leverbaar
Vrouwentong
Sansevieria Zeylanica
30-35 cm
9 cm
9,95
 Leverbaar
Lepelplant - P7H20
Spathiphyllum Pearl Cupido
10-15 cm
7 cm
6,95
 Leverbaar
Vetplanten Mix 2
5-10 cm
5,5 cm
13,95
 Leverbaar
Emerald Palm
Zamioculcas Zamiifolia
60 cm
17 cm
20,95
 Leverbaar
Varkensboom
Clusia Rosea Princess
60-70 cm
21 cm
35,95
 Leverbaar
3x Luchtplantjes in glazen potjes
Tillandsia
10 cm
7 cm
25,95
 Leverbaar
5x Tillandsia Mix
Tillandsia
5 cm
20,95
 Leverbaar

Een makkelijke kamerplant voor iedere standplaats

Om je keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we hier een aantal sterke kamerplanten geselecteerd op basis van standplaats. Waar in huis zou je graag een plant willen plaatsen? Is dat binnen twee meter van een raam op het oosten, zuiden of westen? Dan heb je een zonnige standplaats. Halfschaduw begint bij 2-3 meter van zo’n raam of voor een raam op het noorden. De overige plaatsen rekenen we tot ‘schaduw’. Dit is puur ter indicatie, aangezien een gebouw of boom voor een raam het zonlicht alsnog kan beperken. 

Schaduw

Voor sommige planten is een kamer met weinig licht geen probleem. Zo is er de scindapsus (Epipremnum aureum). Deze plant is perfect voor mensen zonder groene vingers. Hij kan in vrijwel iedere omstandigheid groeien. In een droge of vochtige lucht, met veel of weinig schaduw en zelfs wanneer je hem af en toe vergeet water te geven. Deze luchtzuiverende hangplant groeit er vrolijk op los!

De parapluplant (Cyperus alternifolius) is een makkelijke kamerplant omdat je hem niet zo gauw kunt laten verdrinken. Hij groeit van nature namelijk in drassige gebieden. Je kunt hem dus best een flinke plens water geven, zodat hij weer even vooruit kan. Deze plant gedijt bij weinig zonlicht. 

Halfschaduw

Op een standplaats met behoorlijk wat indirect zonlicht is een Monstera Deliciosa een goede keuze. Ook voor een monstera is een overgeslagen watergift geen probleem. Als het moet kan hij een periode van 2 weken zonder water doorstaan. 

De ananasplant (Bromelia) is eenvoudig te verzorgen en een graag gezien gezelschap in de slaapkamer. Dat komt omdat het een natuurlijke remedie is tegen snurken. Wellicht ga jij of je bedpartner er dus ook makkelijker door in slaap vallen!

Zon

Aloë vera staat graag in de volle zon. Deze woestijnplant kan wel zo’n 2-3 maanden zonder water! Veel makkelijker dan deze huiskamerplant ga je ze niet krijgen! Zorg er voor dat je hem niet te veel water geeft. Dan geniet je lekker lang van deze plant, terwijl er vrijwel geen omkijken naar hebt. 

De Road Kill Cactus (Opuntia rubescens) doet niets liever dan staan in de volle zon. Tijdens het groeiseizoen geef je hem een keer maand water en tijdens de winter vrijwel niets. Een simpele binnenplant waarover je je niet gauw zorgen hoeft te maken. 

Makkelijke kamerplanten met bloemen

Er wordt vaak gedacht dat bloeiende kamerplanten ingewikkelde wezens zijn. Toch zijn er een aantal kamerplanten met bloemen die makkelijk te verzorgen zijn. 

De flamingoplant (Anthurium) is een bloeiende kamerplant die weinig water verbruikt. In de zomer verbruikt hij iets meer dan in de winter. Het is een van de weinig kamerplanten die het hele jaar door bloeit. Deze planten zijn beschikbaar met bloemen in allerlei verschillende kleuren. Ze bloeien het best wanneer je deze plant op een lichte plek met indirect zonlicht plaatst. 

De witte bloemen van de lepelplant (Spathiphyllum) zien er stijlvol uit. Deze plant dient op een schaduwrijke plek te staan. Mocht het voorkomen dat je de lepelplant een keer vergeet water te geven dan gaan de bladeren hangen. Met een beetje nieuw water gaat deze plant echter zo weer herleven. 

Onverwoestbare kamerplanten

Mochten de planten die hierboven beschreven staan je nog steeds schrik aanjagen, dan zijn de volgende kamerplanten misschien geschikt voor jou. Dit zijn namelijk een aantal super makkelijke kamerplanten die haast niet dood te krijgen zijn. 

De sansevieria is een zeer sterke kamerplant die zijn dikke bladeren gebruikt als waterreservoir. Niets is te gek voor deze binnenplant: een tekort aan natuurlijk licht, verwarming, airconditioning of een droge lucht. De sansevieria blijft gewoon doorgroeien. 

De ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia) kan lange periodes zonder water overleven en heeft liever te weinig dan te veel water. Ook qua standplaats doet hij niet moeilijk. Deze vrolijk-gevormd huiskamerplant doet het goed met veel of weinig licht.

De drakenbloedboom (Dracaena marginata) is ideaal voor beginnende verzorgers. Een stijlvolle binnenboom die zowel in de schaduw als in de halfschaduw mag staan. Hij verbruikt weinig water. In de zomer geef je hem eens per 2-3 weken water en in de winter slechts eens per 4-6 weken.