Kamerplanten
Filteren
Filteren
Mini kamerplanten | < 15 cm
KenmerkenUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Mini kamerplanten | < 15 cm

Mini kamerplanten zie je vaak in de vorm van kleine cactussenof vetplantjes. Ze zijn ideaal voor wanneer je met weinig ruimte toch een vol en warm interieur wilt creëren. Combineer eindeloos met deze dwergplantjes!

Venusvliegenvanger - S
Dionaea Muscipula
05-10 cm
6 cm
8,95
 Leverbaar
3x Venusvliegenvanger
Dionaea Muscipula
05-10 cm
6 cm
22,95
 Leverbaar
3x Vleesetende planten mix
Vleesetende planten mix
5-10 cm
6 cm
24,95
 Leverbaar
3x Luchtplantjes in hangglas
Tillandsia in hangglas
5 cm
5 cm
34,95
 Leverbaar
3x Luchtplantje in glas
Tillandsia in glas
5 cm
7 cm
20,95
 Leverbaar
10x Luchtplantjes Mix
Tillandsia
5-15 cm
34,95
 Leverbaar
5x Tillandsia Mix
Tillandsia
5-15 cm
20,95
 Leverbaar
Venusvliegenvanger - M
Dionaea Muscipula
10-15 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Trompetbekerplant - S
Sarracenia Juthatip Soper
05-10 cm
6 cm
8,95
 Niet leverbaar

Mini plantjes kopen

Wat deze plantjes zo leuk maakt is dat je er altijd wel ergens de ruimte voor hebt. Zelfs in de kleinste studiowoning of tiny house valt er wel plekje te vinden voor deze miniplantjes. Dit maakt het tot een geschenk waarmee je nooit de mist in kan gaan. Ze zijn ook nog eens kinderlijk eenvoudig te verzorgen. Doe de volgende housewarming of babyshower dus eens een miniplantje cadeau.

Zo verzorg je mini plantjes

Het verzorgen van een miniplantje is geen hogere wiskunde. Bekijk op het verzorgingsadvies van de specifieke plant of jouw plantje graag in de volle zon, halfschaduw of schaduw staat. Met voldoende geduld en volharding zijn deze babyplantjes zelfs op te voeden tot grote volwassen kamerplanten. 

Water geven

De kleine potjes van miniplanten bevatten relatief weinig potgrond. Dit betekent dat ze sneller uitdrogen dan een kamerplant van gemiddeld formaat. Let er dus op dat je ze niet laat uitdrogen. Bij kleine cactussen of vetplantjes hoef je je hier niet zo’n zorgen om te maken. De kleine potjes maken het ook lastiger om ze water te geven met een gieter, dopje of waterkan. Het is een stuk handiger om ze te onderdompelen tot de potgrond zich heeft volgezogen met water. Dit gaat eenvoudig met een mok of glas wat je tot de helft met water hebt gevuld. Gebruik eventueel een schoteltje en laat het miniplantje (in kweekpotje) daar zo’n 20 minuten in staan, tot al het water is opgezogen. Er zijn speciale potjes te koop met een drainage gat en een schoteltje die het water geven een stuk eenvoudiger maken. 

Verpotten

Ben je van plan om jouw miniplantje tot volwassen plant te laten groeien? Dan moet je hem tijdig verpotten. Doe je dit voorafgaand aan het groeiseizoen, dan is de kans het grootst dat jouw kamerplantje goed kan wennen aan zijn nieuwe pot. Het verpotten van een miniplantje doe je meestal een jaar nadat je hem hebt gekocht. Zet hem dan in een pot die ongeveer 20% groter is dan de vorige. Wanneer je een na een aantal jaar weer ziet dat hij te groot is geworden voor zijn pot, dan is het tijd voor de volgende. Zorg ervoor dat je hem zoveel mogelijk nieuwe potgrond geeft bij het verpotten. Dan heeft hij weer voldoende verse potgrond om voedingsstoffen uit te halen.

Voeding

Met een klein beetje vloeibare plantenvoeding iedere maand bevorder je de groei van jouw plantje. Vooral tijdens de groeiperiode is dit waardevol. In de winter is het niet nodig omdat de plant dan in ruststand is. Mix de voeding met het water voordat je hem water geeft, zodat het gelijkmatig verdeeld wordt.