Vijgcactus
Vijgcactus

Vijgcactus

Opuntia

15,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een onderhoudsvriendelijke plant die na een aantal jaar zal gaan bloeien.
Onderhoudsvriendelijk
Weinig water nodig
Erg bekende plant

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Vijgcactus
Vijgcactus
Vijgcactus
 Leverbaar
15,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Geen voorkeur qua licht
  Het maakt niet heel erg uit wat de standplaats van deze Cactus is. Een halve dag zon en een halve dag schaduw kan de plant goed hebben.
 • Niet te veel water geven
  Een Cactus heeft weinig water nodig zoals bekend is. Hij kan in de winter wel 3 maanden zonder water, dat is zelfs goed voor de plant. Dit komt omdat hij veel water opslaat in de bladeren. Laat de grond goed opdrogen voor dat je hem weer water geeft in de zomer.
 • Weinig aandacht nodig
  Deze cactus hoeft niet verpot te worden tenzij de plant echt groot is geworden. In de zomer is een beetje vloeibare plantenvoeding om de 4e water beurt voldoende. Als de cactus te groot wordt kan je bladeren wegsnoeien tot waar je wil. Hij zal een beetje kunnen bloeden, dit kan met (sigaretten)as worden gestopt.
 • Botanische naam
  Opuntia rubescens 'Consolea'
 • Top-tip
  Het lijkt wel een beetje dat deze cactus is platgereden door een voertuig. Vandaar de naam Road Kill Cactus.
 • Leveringshoogte
  30 cm
 • Potmaat
  12 cm
 • Volgroeide hoogte
  30 cm
 • Luchtzuiverend
  De Opuntia is niet luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Super easy
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Opuntia niet giftig. Maar de stekels zijn niet fijn om in je huid te krijgen.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Vijgcactus
Deze stoere cactus lijkt regelrecht uit een westernfilm te komen. Het lijkt misschien alsof deze cactus door een voertuig is platgereden. Vandaar dat hij de bijnaam ‘Road Kill Cactus’ draagt. De Opuntia rubescens is een donkergroene, platgevormde cactus met lichte stekels. Van nature komt hij voor in Florida en het Carabisch gebied. Hier kan hij een reusachtige hoogte van wel zo’n 6 meter bereiken. Naarmate deze plant ouder wordt, kan hij gaan bloeien. Hiervoor is wel een warme overwintering nodig. Er verschijnen dan bloemen vanuit de top van de cactus, in roodoranje kleuren. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Vijgcactus
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!