Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140

Geldboom - P27H140

Pachira Aquatica

59,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Pachira Aquatica, ofwel geldboom, heeft een mooi frisgroen blad en een gevlochten stam. Het is een snelle groeier, waardoor hij in iedere woonkamer een echte blikvanger zal zijn.
Houdt van warmte
Gevlochten stam
Snelle groeier

Kies de gewenste hoogte

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140
Geldboom - P27H140
 Leverbaar
59,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Liefhebber van warmte
  De Pachira Aquatica houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen vanaf de 15 graden. Het mooiste blijft hij op een plek met veel licht, maar zonder direct zonlicht. Hij draait zich naar het licht, dus draai hem regelmatig, om hem mooi in vorm te houden.
 • Geen dorstig type
  Wat water zo nu en dan vindt hij zeker lekker, zolang het maar niet teveel is. Gedurende de zomer waarschijnlijk eens in de anderhalve week en in de winter maar eens in de maand. Hij slaat namelijk water op in zijn stam, waardoor hij altijd genoeg voorraad heeft.
 • Oud en nieuw
  Bruine bladeren zijn niet te voorkomen, dit is simpelweg een natuurlijk proces van planten om oude bladeren te vervangen door nieuwe bladeren. Knip ze af bij de stam en er zullen weer snel nieuwe bladeren aangroeien.
 • Botanische naam
  Pachira Aquatica
 • Top-tip
  De Pachira Aquatica, ofwel geldboom, komt uit Centraal- en Zuid-Amerika waar hij zijn thuis heeft. Hij floreert op plekken waar het vaak nat is, zoals langs rivieren of moerassen. Zijn Latijnse naam Aquatica verwijst daarnaar. Als klein plantje is de watercacao of geldboom al een schattig exemplaar. Naarmate hij groter wordt - hij kan wel 20 meter hoog worden! - neemt dat alleen nog maar toe. In combinatie met het prachtige frisgroene blad, maakt dit de Pachira Aquatica tot een kamerplant met een hoge sierw
 • Leveringshoogte
  30 cm, 90-100 cm, 130-140 cm
 • Potmaat
  2 cm, 21 cm, 27 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Luchtzuiverend
  De Pachira Aquatica is luchtzuiverend.
 • Makkelijk te verzorgen?
  Makkelijk onderhoud, het water wordt opgeslagen in de stam.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Pachira Aquatica is giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Geldboom - P27H140
In een notendop De Pachira Aquatica, ofwel geldboom, is afkomstig uit de moerasgebieden van Mexico, Brazilië en Costa Rica. De plant heeft vrije smalle stammen die samen gevlochten een stevige stam vormen. De stevige stam is tevens zijn waterreservoir: daarin slaat hij het water op voor drogere tijden. Het blad groeit aan de uiteinden en is smal langwerpig. De plant heeft een groot groeivermogen, waardoor hij voor de huiskamer al snel erg groot wordt. Je kunt hem jaarlijks snoeien door de nieuwste toppen weg te knippen. Hij vertakt zich dan mooier en zal wat meer in de breedte dan in de hoogte groeien. Alles op een rijtje - De Pachira 'Aquatica', ofwel Geldboom, met gevlochten stam, wordt per stuk geleverd - De leveringshoogte van deze plant is 130-140 cm (incl. pot) - Geleverd in een kweekpot van 27 cm - Houdt van water - Gevlochten stam - Latijnse naam: Pachira Aquatica Verzorging De Pachira houdt van water, dat is duidelijk. Toch hoef je hem in de winter maar een keer per maand water te geven. In warmere periodes meer, maar let er altijd op dat de wortels niet in het water blijven staan. Hij slaat water op in zijn stam en de beste methode van water geven, is eens in de zoveel tijd veel water in één keer geven en vervolgens te wachten tot de aarde weer enigszins opgedroogd is. Droge lucht wordt kortere tijd wel verdragen, maar zet hem niet te dicht bij de verwarming en sproei liefst wekelijks tijdens de maanden dat de verwarming aanstaat. Bloomique Bloemen en planten brengen de plaatsen waar we leven, pas echt tot leven. Het zijn aankopen of cadeau’s waar je geen genoeg van krijgt. Ons assortiment van kamer- en tuinplanten heeft voor ieder interieur en tuin een stijlvolle match. Een sfeervol thuis, dat is pas een fijn geschenk! Door altijd fair-trade te handelen garanderen we dat jij niet de enige bent die gelukkig wordt van onze bloemen en planten. Onze plantenverpakkingen Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou. Iedere plant is uniek. De afbeeldingen die je hier ziet zijn van de verwachte resultaten wanneer de planten volgroeid zijn. Verschillende groeiomstandigheden kunnen voor een andere uitkomst zorgen. Ga daarom voor aankoop goed na of deze planten geschikt zijn voor jouw huis of tuin.
Over Geldboom - P27H140
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!