Geldboom
Geldboom
Geldboom
Geldboom
Geldboom
Geldboom

Geldboom

Pachira Aquatica

11,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De luchtzuiverende binnenboom die weinig onderhoud nodig heeft.
Luchtzuiverend
Tropische uitstraling
Weinig onderhoud nodig

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Geldboom
Geldboom
Geldboom
 Leverbaar
11,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Lichte plek zonder zon
  De Pachira geniet van licht en warmte maar niet van direct zonlicht. Reserveer voor de plant een plekje bij het raam op het noorden. De gele bladeren komen ook door te veel licht, verschuif de plant dan een stukje van het raam af. Stopt de plant met groeien, dan staat hij op een te donkere plek.
 • Niet te veel water geven
  De Pachira slaat vocht op in zijn stam. Echter kan hij niet zonder water. In de zomer geef je de plant eens in de 1,5 week water en in de winter eens in de 3 weken. De bladeren besproeien zal meehelpen om de plant zo mooi mogelijk te houden. Hij vindt het daarom ook prettig om in de badkamer te staan.
 • Regelmatig aandacht nodig
  Het is belangrijk om de Pachira jaarlijks te verpotten naar een 20% grotere pot en doe er wat verste potgrond bij. In de zomer is plantenvoeding een maandelijkse must. Bruine bladeren horen bij de groei van de plant, deze kun je wegknippen bij de stam. Zo ook bij gele bladeren, maar dat betekend dat hij te veel licht krijgt.
 • Botanische naam
  Pachira Aquatica
 • Top-tip
  Helaas groeien er geen briefjes geld aan dit plantje, ookal heeft hij de bijnaam 'Geldboom'.
 • Leveringshoogte
  30 cm, 90-100 cm, 130-140 cm
 • Potmaat
  2 cm, 21 cm, 27 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Luchtzuiverend
  De Pachira is zeer luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Je krijgt er helaas geen geld voor maar hij heeft wel wat aandacht nodig.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Pachira is giftig. Al wordt het in sommige landen gekookt en opgegeten is net niet verstandig om in te nemen. Neem contact op met de huisarts bij inname.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Geldboom
De Pachira aquatica noemen we ook wel de geldboom. De groene flappen aan deze boom zijn jammer genoeg geen 100 eurobiljetten. Desondanks zijn ze wel waardevol. De grote groene bladeren van de Pachira aquatica zijn namelijk luchtzuiverend. Veelvoorkomende schadelijke stoffen in huis worden geabsorbeerd en afgebroken. Daarnaast is deze binnenboom eenvoudig te onderhouden en kan hij op meerdere plekken in huis terecht. Hij kan goed tegen snoeien waardoor je hem allerlei vormen kunt geven. In China staat deze plant symbool voor welvaart en geluk. Volgens de legende vond een arme man deze boom nadat hij gebeden had voor geld. Hij verdiende een fortuin door deze plant te gaan kweken en verkopen. De symboliek van voorspoed die hieruit voortkwam heeft de Pachira aquatica gemaakt tot een geliefd cadeau bij housewarmingsfeesten. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Geldboom
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!