Palmen
Filteren
Filteren
Palmen
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Palmen

Weinig planten zijn zo relaxed als palmen. Palmbomen bewonen de warmste plekken op aarde. Een kamerpalm roept al gauw een beeld op van een tropisch oord, ver hier vandaan. Met deze tropische helden haal je dat vakantiegevoel direct in huis.

3x Palmen mix
25-40 cm
12 cm
24,95
 Leverbaar
Drakenbloedboom
Dracaena Marginata & Magenta
75 cm
17 cm
30,95
 Leverbaar
Drakenbloedboom
Dracaena Magenta
75 cm
17 cm
19,95
 Leverbaar
Drakenbloedboom
Dracaena Marginata
75 cm
17 cm
19,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
50-60 cm
14 cm
13,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
40-45 cm
12 cm
8,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
30-40 cm
9 cm
7,95
 Leverbaar
Goudpalm - P17H65
Areca Lutescens
60-65 cm
17 cm
20,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
150-160 cm
27 cm
97,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
130-140 cm
24 cm
93,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
100-110 cm
21 cm
42,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
60-70 cm
19 cm
30,95
 Leverbaar

Kamerpalmen verbeteren de lucht in huis

Een van de grootste pluspunten van een palm in huis merk je aan de luchtkwaliteit. Zoals iedere planten zorgen ze voor extra zuurstof in huis. Kamerpalmen gaan nog een stapje verder door de lucht te zuiveren van schadelijke stofdeeltjes die afkomstig zijn van veelgebruikte bouwmaterialen, verfverdunners en schoonmaakmiddelen. Zonder dat je het doorhebt zweven die gifstoffen door de lucht. Een palmplant absorbeert deze deeltjes en breekt ze af in de wortels. Dankzij deze luchtzuiverende kamerplanten leef je dus in een gezondere leefomgeving. Een andere manier waarop de luchtkwaliteit verbeterd wordt door palmplanten is luchtbevochtiging. Een binnenpalm transpireert vocht via de bladeren, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt. Aangezien de meeste woningen zo goed geïsoleerd zijn, resulteert dit vaak in een droge lucht. Palmplanten zijn perfecte natuurlijke luchtbevochtigers! Zo kan een areca palm van 1,80 meter per 24 uur wel een liter water de lucht in transpireren. Hierdoor heb je minder last van een droge huid of geïrriteerde luchtwegen. 

Hoe verzorg je een palmplant?

Iedere plant heeft unieke verzorgingswensen. Die moet je dus ook zeker even checken voordat je jouw plant gaat verzorgen. Over het algemeen hebben palmplanten veel overeenkomsten qua verzoring. We hebben ze hier op een rijtje staan. 

Een palmplant water geven

Palmen zijn afkomstig van tropische regenwouden, waardoor het je niet zal verbazen dat ze van een vochtige grond houden. Waar palmbomen in de volle grond staan, staan kamerpalmen in een pot. Let er dus op dat de wortels niet onder water blijven staan. Door een drainerende pot te gebruiken zorg je ervoor dat het water onderaan weg kan lopen. Een andere optie is het plaatsen van kiezelstenen onderin de pot, zodat het overtollige water buiten het bereik van de wortels blijft. Tropische planten houden van lauwwarm water. Geef ze water in kleine hoeveelheden. 

Optimale luchtvochtigheid voor kamerpalmen

Een palmachtige kamerplant vereist meer luchtvochtigheid dan de gemiddelde kamerplant. De luchtvochtigheid kun je op een aantal manieren verhogen. Met een plantenspuit kun je de bladeren van een palmplant besproeien zodat de omgeving van de plant wat vochtiger wordt. Ook kun je jouw palmplanten een keer meenemen onder de douche. De warme stoom en waterdruppels zorgen ervoor dat een palm weer gaat stralen! Door meerdere planten in een groep te plaatsen, houden ze elkaars luchtvochtigheid op peil. Het ziet er ook nog eens gaaf uit, zo’n mini jungle in huis. Tot slot kun je de pot van jouw palm op een laag bakje met kiezelstenen plaatsen. Giet een beetje water over de kiezelstenen en vul het bij zodra het verdampt is. Met deze methodes verhoog je de luchtvochtigheid en daarmee de gezondheid van jouw binnenpalmen. 

De hoeveelheid licht voor een palm

De meeste palmen zijn tevreden met indirect zonlicht. In de volle zon kunnen de bladeren namelijk gaan verkleuren. Aangezien ze van nature groeien in de schaduw van grote bomen met een dicht bladerdak, overleven ze dus prima in de schaduw. De kentiapalm is een goed voorbeeld van een palmplant die weinig zonlicht nodig heeft. 

Soorten binnenpalmen

De Mexicaanse dwergpalm is een prachtig groene kamerplant die bescheiden van formaat blijft. Hij bereikt een hoogte van zo’n 1,20 meter maar groeit ook goed de breedte in. Met een volle habitus en zijn typische geveerde palmbladeren kan deze binnenpalm een kleine ruimte fantastisch opvullen. Het is een luchtzuiverende kamerpalm voor in de halfschaduw. 

Een palm die iets groter groeit is de areca palm. Zoals gezegd is dit een prima luchtbevochtiger. Deze goudpalm heeft daarnaast ook een uitstekend luchtzuiverend effect. De palmbladeren van deze goudpalm zijn lang, dun en groeien dicht op elkaar. Verwacht een maximale planthoogte van zo’n 2 meter bij deze palm. 

De zamioculcas kennen we ook wel als de Emerald palm. Deze palmplant is zeer makkelijk te verzorgen. Hij doet het goed met meerdere standplaatsen. Zowel in de zon, schaduw als halfschaduw doet deze binnenpalm het goed! Het is overigens geen probleem wanneer je deze ZZ-plant een keer vergeet water te geven. Eenvoudiger krijg je ze haast niet!

We hebben je al verteld dat de kentiapalm weinig zonlicht nodig heeft. Het is ook goed om te weten dat deze kamerplant goed kan groeien. Deze grote palmplant kan in huis wel een hoogte van 3 meter bereiken! Het is een van de sterkste palmsoorten die er is.