Pannenkoekplant
Pannenkoekplant

Pannenkoekplant

Pilea Peperomioides

13,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Pannenkoekplant, Pilea Peperomioides, herken je direct aan zijn pannenkoekvormige bladeren. Hij kan kleine witte bloempjes dragen. De leuke groeiwijze, de makkelijke verzorging én het feit dat hij snel stekjes maakt, zorgen dat de pannenkoekenplant een geliefde plant is.
Grappig pannenkoekvormig blad
Kleiner formaat
Goed te stekken

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Pannenkoekplant
Pannenkoekplant
Pannenkoekplant
 Leverbaar
13,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Schattige bloemetjes
  Je ziet het niet altijd, maar een Pannenkoekplant kan kleine witte bloemetjes krijgen. Dan groeit er een stengel zoals gewoonlijk, maar dan met kleine trosjes witte bloemen.
 • Babyplantjes
  Aan de voet van de Pannenkoekplant groeien kleine babyplantjes. Als zo'n babyplantje een beetje formaat heeft, kun je hem voorzichtig uit de grond trekken. Zet het stekje in een flinke laag water in een glazen potje zodat hij wortels kan vormen. Als hij flink wat wortels heeft gevormd, zet je hem pot en kun je genieten van je nieuwe Pannenkoekplant.
 • Gekleurde blaadjes
  Het kan zijn dat de onderste bladeren van de plant slap gaan hangen, of zelfs verkleuren. Deze bladeren kun je van de Pilea afhalen. Zo vormt hij uiteindelijk een stammetje en kan hij zijn aandacht richten op de nieuwe blaadjes.
 • Botanische naam
  Pilea Peperomioides
 • Top-tip
  De Pannenkoekplant, ofwel Pilea Peperomioides, heeft een soort stam die omhoog groeit, waaraan dan weer een stengel met één blad groeit. Die stam wordt steeds groter, maar is niet heel stevig. Bovendien groeit hij naar het licht. Let er daarom op dat je je plant regelmatig bijdraait, zodat hij niet scheef naar het licht toe groeit.
 • Leveringshoogte
  10-15 cm
 • Potmaat
  12 cm
 • Volgroeide hoogte
  50 cm
 • Luchtzuiverend
  De Pannenkoekplant is niet luchtzuiverend.
 • Makkelijk te verzorgen?
  Eenvoudig te verzorgen, geef hem ongeveer twee keer per week water. Let er vooral op dat de grond niet uitdroogt.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Pannenkoekplant is niet giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Pannenkoekplant
“De Pannenkoekplant, ofwel Pilea Peperomioides, vind je in de meeste tropische gebieden, met uitzondering van Australië. Er zijn ruim 600 verschillende planten binnen het geslacht Pilea. De Pannenkoekplant is in 1946 met een Zweedse missionaris vanuit China mee naar Europa gekomen. Internationaal is hij dan ook bekend onder de naam Chinese Moneyplant of Chinese Missionary Plant. In Nederland vinden we dat de bladeren op pannenkoeken lijken, vandaar zijn bijnaam. Hij wordt zo’n 40 centimeter hoog en kan in de zomer kleine, witte bloempjes dragen. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Pannenkoekplant
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!