Kokodama Hertshoornvaren
Kokodama Hertshoornvaren
Kokodama Hertshoornvaren

Kokodama Hertshoornvaren

Platycerium

24,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Dit is dé perfecte plant voor in de badkamer. Hij krijgt unieke gewei-achtige bladeren.
Bijzondere bladeren
Topper in de badkamer
Luchtzuiverend

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Kokodama Hertshoornvaren
Kokodama Hertshoornvaren
Kokodama Hertshoornvaren
 Leverbaar
24,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Weinig licht
  Een lekkere lichte standplaats is een grote eis van deze Varen. Maar absoluut niet in het directe zonlicht want dan kunnen de bladeren 'verbranden'. De schaduw is niet geschikt want dan kan hij niet zo goed groeien.
 • Gemiddeld water geven
  Het is verstandig om telkens kleine beetjes water aan de zijkant van de pot te geven. De wortels houden niet van natte voeten. Wel vindt hij het fijn om zijn bladeren af en toe besproeid te hebben. Of je zet hem in de badkamer.
 • Gemiddeld aandacht nodig
  edere maand heeft deze Varen wel wat plantenvoeding nodig. Daarentegen hoeft de plant enkel om de 2,5 jaar worden verpot. Dorre bladeren kunnen dicht bij de stam worden weggeknipt. Maar als de plant te breed of lang wordt, kan je de bladeren afknippen tot waar je zelf wil.
 • Botanische naam
  Platycerium
 • Top-tip
  Platy… hoe? Herfsthoornvaren is een veel makkelijkere benaming voor deze gezellige groeier.
 • Leveringshoogte
  35-40 cm
 • Potmaat
  17 cm
 • Volgroeide hoogte
  90 cm
 • Luchtzuiverend
  De plant is luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Met een beetje aandacht komt het helemaal goed
 • Huis- en baby vriendelijk?
  Deze plant is niet gitftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Kokodama Hertshoornvaren
Hertshoornvarens zijn waarschijnlijk het natuurvriendelijkste alternatief voor een opgezette hertenkop aan de muur. Platycerium staat in Nederland bekend als de Hertshoornvaren, vanwege de bladeren die gevormd zijn als een gewei. Deze plant is een epifyt, wat betekent dat hij zijn voedingsstoffen niet uit de grond haalt. In plaats daarvan haalt deze plant zijn voedingsstoffen uit de lucht. Deze plant wordt daarom vaak in hangmanden gebruikt of gemonteerd aan een houten plank aan de wand. Een diervriendelijke variant van een hertenkop aan de muur. De mantelbladeren gaan naar beneden hangen, terwijl de overige bladeren als een gewei overeind blijven staan. De bedenkers achter Kokodama, zijn grote cocos fans. Alles wat ze doen draait om kokosnoten. De Kokodama is een botanische schoonheid. Haar schaal van kokosvezel creëert een gezellig en duurzaam thuis voor trendy en bijzondere planten. Hangend aan het plafond, zittend op een tafel of staand op de grond, de Kokodama kan haar natuurlijke habitat vinden in elk interieur. De natuur zit vol met botanische schatten, en de kokospalm is er daar één van. Onze Kokodama is geboren uit de oerkracht die verborgen zit in deze zogenaamde 'Boom des Levens'. 99% natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar, gevuld met fascinerende groentjes. Een natuurlijk alternatief voor de standaard plastic plantenpot, met zorg met de hand gemaakt in Sri Lanka.
Over Kokodama Hertshoornvaren
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!