Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot

Koraalcactus in Hangpot

Rhipsalis Pilocarpa

22,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Deze kamerplant vereist weinig onderhoud én is huisdiervriendelijk. Hij heeft een koraalachtige structuur met zachte haartjes.
Bijzondere structuur
Weinig onderhoud
Huisdiervriendelijk

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot
Koraalcactus in Hangpot
 Leverbaar
22,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Beetje zon, beetje schaduw
  De Rhipsalis kan overal wel staan. Iedere dag een beetje schaduw en een beetje indirecte zon zou perfect zijn.
 • Niet te veel water geven
  De Koraalcactus is erg zuinig met water. De grond kan het beste eerst opdrogen voordat er water bij komt. Als ze langere tijd in een natte grond staan, groeien ze juist niet.
 • Weinig aandacht nodig
  De Rhipsalis heeft alleen om de 3 jaar een grotere pot nodig. In de zomermaanden is een beetje plantenvoeding geen must maar dat zouden ze wel prettig vinden. Verkleurde bladeren en stengels kunnen worden afgeknipt.
 • Botanische naam
  Rhipsalis Pilocarpa
 • Top-tip
  Deze stoere jongen komt uit het drogere gedeelte van Midden-Amerika, hij kan ook even zonder water.
 • Leveringshoogte
  20 cm
 • Potmaat
  17 cm
 • Volgroeide hoogte
  35 cm
 • Luchtzuiverend
  De Rhipsalis is licht luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Lekker laten hangen
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Rhipsalis is licht giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Koraalcactus in Hangpot
De Rhipsalis pilocarpa heeft dunne koraalachtige stengels met lichtgekleurde donshaartjes die de plant een zilverkleurig effect geven. Een rhipsalis is een makkelijke kamerplant die je gerust een keertje mag vergeten water te geven. Het is een succulent van de cactusfamilie die vaak als hangplant voorkomt. De stengels van deze plant hebben een unieke vorm die doet denken aan koraal. In Nederland noemen we deze kamerplant daarom ook wel koraalcactus. Oorspronkelijk komt deze plant voor in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika en enkele eilanden in de Indische Oceaan. In tegenstelling tot andere leden uit de Cactaceae familie, komt deze cactus dus uit de tropen. Hij heeft dan ook andere verzorgingsbehoeften in vergelijking tot de meeste cactussen. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Koraalcactus in Hangpot
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!