Kamerplanten
Filteren
Filteren
Schaduw
KenmerkenUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Schaduw

Je zou het misschien niet geloven, maar er zijn een hele hoop planten die vrijwel geen zonlicht nodig hebben om te overleven. Wanneer je op zoek bent naar een kamerplant voor in de schaduw, bekijk dan vooral even onze suggesties hieronder.

Gebedsplant Lemon Lime - XS
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Gebedsplant Silverband - XS
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Gebedsplant Tricolor - XS
10-15 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Gebedsplant 'Kerchoveana' - XS
10-15 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Gebedsplant Variegata - XS
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
2x Drakenbloedboom
Dracaena Kamerplanten Mix
65-75 cm
17 cm
34,95
 Leverbaar

Deze kamerplanten doen het perfect in de schaduw

Soms lijkt het wel alsof de natuur voor ieder probleem een oplossing weet te vinden. Zo zijn er planten die zich aanpassen bij een gebrek aan zonlicht. Ze krijgen grotere bladeren of veranderen van kleur om toch dat kleine beetje indirecte zonlicht, door middel van fotosynthese om te kunnen zetten in energie. Die planten zijn ideale kamerplanten voor een plekje in de schaduw. We hebben een aantal soorten voor je opgesomd. 

Lepelplant (Spathiphyllum vivaldi)

Een plant die bijna geen licht nodig heeft en toch prachtige bloemen produceert. Deze schaduwplant maakt het leven in huis of op kantoor ook nog eens een stuk aangenamer door de lucht te zuiveren. Alhoewel deze plant vaak voor de halfschaduw wordt aanbevolen, is een schaduwplek minstens zo goed. Mits er voldoende licht door een open deur komt, kan de lepelplant zelfs overleven in een kamer zonder ramen. 

Gatenplant (Monstera deliciosa)

De gatenplant is een uitstekend voorbeeld van een plant met aanpassingsvermogen. Wanneer je deze kamerplant op een schaduwrijke plek zet, gaat hij zijn gaten dichten zodat er meer bladoppervlak is om zonlicht mee op te vangen. Van nature groeit de monstera in de schaduw van het tropische regenwoud. Deze klimplant is zo gek op de schaduw dat hij er zelfs naartoe groeit. Op deze manier kan hij een boom vinden om tegenop te klimmen. Zodoende kan hij binnenshuis wel 2 meter hoog worden. Een grote kamerplant voor in de schaduw dus!

Scindapsus (Epipremnum aureum)

Een luchtzuiverende kamerplant die groeit als kool! Misschien zelfs nog wel iets beter. De epipremnum mag op iedere standplaats staan en past zich hier eenvoudig op aan. Dit doet hij door zijn kleur aan te passen. Op een lichte standplaats krijgt hij bonte bladeren en op een standplaats zonder licht zijn de bladeren volledig donkergroen gekleurd. Het is een zeer makkelijke hangplant die het dus prima doet in de schaduw.

Kentiapalm (Howea forsteriana)

Deze luchtzuiverende kamerpalm komt oorspronkelijk van het Lord Howe eiland ver van de oostkust van Australië. De bladeren van de Kentiapalm zijn die typische palmbladeren die je ziet wanneer je wegdroomt naar een tropisch paradijs. De perfecte plant voor als je op zoek bent naar die tropische look in huis! Daar komt bij dat ze reuze eenvoudig zijn in onderhoud. Hij voelt zich thuis in de schaduw maar ook bij andere lichtcondities. Deze joekel van een palmplant kan binnen de deuren wel zo’n 3 meter hoog worden. 

Aglaonema commutatum

Deze schaduwplant heeft in principe maar een paar uur indirect zonlicht nodig. Deze aglaonema heeft decoratieve tweekleurige bladeren met een zilvergrijs centrum en een donkergroene rand. Aangezien zijn bladeren zo groot zijn, kan hij zelfs in de donkerste bossen wel wat licht ontvangen. Dat geldt dus ook voor dat donkere hoekje in jouw woonkamer. Probeer zijn potgrond enigszins vochtig te houden. Mocht je dit nu een keertje vergeten, dan doet deze makkelijke kamerplant daar helemaal niet moeilijk over.