Slaapkamer
Filteren
Filteren
Slaapkamer
KenmerkenUitleg
StandplaatsUitleg
SoortUitleg
AfmetingUitleg
BloeikleurUitleg
PotmaatUitleg
WaterbehoefteUitleg
RuimteUitleg
Prijs
tot
Type plantUitleg

Slaapkamer

Als planten alleen een sierwaarde zouden hebben, dan heeft het weinig nut om een kamerplant in de slaapkamer te zetten. Het merendeel van de tijd spenderen we daar immers met de ogen dicht. Zelfs voor de mensen die ‘s avonds nog een paar uurtjes in het licht op hun slaapkamer doorbrengen, hebben planten meer te bieden dan alleen hun mooiigheid.

Kalanchoë Rood
Kalanchoë Blossfeldiana
20-25 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Kalanchoë Geel
Kalanchoë Blossfeldiana
20-25 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Treurvijg
Ficus Benjamina Natasja
30 cm
12 cm
9,95
 Leverbaar
Paradijsvogelplant
Strelitzia Nicolai
90-100 cm
21 cm
39,95
 Leverbaar
Bananenplant
Musa Tropicana
40-50 cm
17 cm
34,95
 Leverbaar
Scindapsus Marble Queen
Epipremnum Marble Queen
25-30 cm
17 cm
17,95
 Leverbaar
Scindapsus Aureum
Epipremnum Aureum
25-30 cm
17 cm
17,95
 Leverbaar
Herfsthoornvaren in Hangpot
Platycerium Bifurcatum
25-30 cm
18 cm
21,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Red
50 cm
19 cm
24,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Red
70 cm
27 cm
74,95
 Leverbaar
Aralia Fruticosa
Polyscias
60 cm
17 cm
24,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Green
50 cm
19 cm
24,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Green
70 cm
27 cm
74,95
 Leverbaar
Chinese Vijg
Ficus Ginseng
35-40 cm
15 cm
17,95
 Leverbaar
Vrouwentong
Sansevieria Gemengd
30-35 cm
9 cm
28,95
 Leverbaar
Vrouwentong
Sansevieria Black Coral
30-35 cm
9 cm
8,95
 Leverbaar
Chinese Vijg in siermand
Ficus Ginseng
40-45 cm
17 cm
22,95
 Leverbaar
Vingersboom
Schefflera Nora
70-80 cm
19 cm
24,95
 Leverbaar

De voordelen van slaapkamerplanten

Allereerst ervaren mensen minder stress in een omgeving met planten. Dat is alvast een goed begin om lekker in te slapen. Naast een ontspannend gevoel zorgen planten ook voor een aangenaam leefklimaat. Planten produceren zuurstof overdag waardoor je zelfs wanneer je vergeten bent te luchten, opgelucht adem kan halen wanneer je de slaapkamerdeur opent. Er zijn luchtzuiverende planten die de lucht ook nog zuiveren van schadelijke stoffen. Bovendien reguleren planten de luchtvochtigheid in een ruimte, waardoor je een stuk prettiger wakker wordt. Een te lage luchtvochtigheid kan namelijk leiden tot geïrriteerde luchtwegen of ademhalingsproblemen. Er zijn zelfs kamerplanten die werken als natuurlijke remedie tegen snurken of muggen! 

Deze planten wil je in je slaapkamer hebben

Door zuurstof te produceren en luchtvochtigheid te reguleren zorgt iedere plant voor een aangenamer leefklimaat in de slaapkamer. Sommige planten hebben nog een extra reden waarom ze zo geliefd zijn in de slaapkamer. We hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet.

Ananasplant (Bromelia)

De meeste planten produceren zuurstof overdag, maar de ananasplant is niet zoals de meeste planten. Deze kamerplant produceert ‘s nachts zuurstof. Dit maakt het een ideale slaapkamerplant. Niet alleen omdat hij zorgt voor dat nodige beetje extra zuurstof. De toevoer van extra zuurstof zou er namelijk toe leiden dat je luchtwegen openen, waardoor het snurken afneemt. Dat is nog eens een goede toevoeging voor in de slaapkamer!

Anti-muggen geranium (Pelargonium graveolens)

Niets is irritanter dan een mug die je ‘s nachts wakker houdt. Je kunt jezelf natuurlijk gaan insmeren met deet, maar daar wordt niemand gelukkiger van. Pelargonium graveolens is een anti-muggen geranium die een heerlijke citroengeur verspreidt. Althans, heerlijk voor ons. Muggen zijn er een stuk minder tevreden mee. Met deze kamerplant op je nachtkastje blijven die vervelende muggen mooi uit je buurt!

Aloë vera

Aloë vera is een makkelijke plant voor op de slaapkamer die je best een keertje mag vergeten water te geven. Deze plant produceert ook ‘s nachts zuurstof en gaat zelfs een stapje verder. Het is een luchtzuiverende kamerplant die vluchtige organische stoffen uit de lucht zuivert. Een schonere lucht betekent een gezondere nachtrust! 

Calathea

Calathea planten hebben een bijzondere eigenschap waarover weinig andere planten beschikken. ‘s Ochtends bij het eerste daglicht opent een calathea zijn bladeren. Wanneer het zonlicht weer is verdwenen gaan de bladeren weer overeind staan. Waar kun je dit nu beter aanschouwen dan in de slaapkamer? Het is tevens een goede motivatie om op te staan. Als je kamerplant kan opstaan, kan jij het ook!