Slaapkamer
Filteren
Filteren
Slaapkamer
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Slaapkamer

Als planten alleen een sierwaarde zouden hebben, dan heeft het weinig nut om een kamerplant in de slaapkamer te zetten. Het merendeel van de tijd spenderen we daar immers met de ogen dicht. Zelfs voor de mensen die ‘s avonds nog een paar uurtjes in het licht op hun slaapkamer doorbrengen, hebben planten meer te bieden dan alleen hun mooiigheid.

Geldboom - S
Pachira Aquatica
25-35 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Venusvliegenvanger - S
Dionaea Muscipula
05-10 cm
6 cm
8,95
 Leverbaar
3x Succulent Mix A
05-10 cm
5 cm
10,95
 Leverbaar
2x Gatenplant
Monstera Deliciosa
50-60 cm
17 cm
29,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Deliciosa
50-60 cm
17 cm
11,95
 Leverbaar
Geldboom - XL
Pachira Aquatica
130-140 cm
27 cm
79,95
 Leverbaar
Eriocactus magnificus
10-15 cm
12 cm
10,95
 Leverbaar
Paradijsvogelplant - S
Strelitzia Reginae
30-40 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Fakkelbromelia - Rood
40-50 cm
12 cm
18,95
 Leverbaar
Goudpalm - XL
Dypsis Lutescens
140-150 cm
24 cm
59,95
 Leverbaar
Gatenplant
Monstera Monkey Leaf
20-25 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar
Geldboom - M
Pachira Aquatica
75-85 cm
19 cm
32,95
 Leverbaar
Ananasplant - Mi Amigo
Ananas Mi Amigo
30-35 cm
12 cm
19,95
 Leverbaar
Trompetbekerplant - M
Sarracenia Juthatip Soper
10-20 cm
12 cm
12,95
 Niet leverbaar
3x Succulent Mix D
05-10 cm
8,5 cm
14,95
 Leverbaar
Ferocactus glaucescens
10-15 cm
12 cm
10,95
 Leverbaar
3x Cactus Mix Y
10-15 cm
8 cm
14,95
 Leverbaar

De voordelen van slaapkamerplanten

Allereerst ervaren mensen minder stress in een omgeving met planten. Dat is alvast een goed begin om lekker in te slapen. Naast een ontspannend gevoel zorgen planten ook voor een aangenaam leefklimaat. Planten produceren zuurstof overdag waardoor je zelfs wanneer je vergeten bent te luchten, opgelucht adem kan halen wanneer je de slaapkamerdeur opent. Er zijn luchtzuiverende planten die de lucht ook nog zuiveren van schadelijke stoffen. Bovendien reguleren planten de luchtvochtigheid in een ruimte, waardoor je een stuk prettiger wakker wordt. Een te lage luchtvochtigheid kan namelijk leiden tot geïrriteerde luchtwegen of ademhalingsproblemen. Er zijn zelfs kamerplanten die werken als natuurlijke remedie tegen snurken of muggen! 

Deze planten wil je in je slaapkamer hebben

Door zuurstof te produceren en luchtvochtigheid te reguleren zorgt iedere plant voor een aangenamer leefklimaat in de slaapkamer. Sommige planten hebben nog een extra reden waarom ze zo geliefd zijn in de slaapkamer. We hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet.

Ananasplant (Bromelia)

De meeste planten produceren zuurstof overdag, maar de ananasplant is niet zoals de meeste planten. Deze kamerplant produceert ‘s nachts zuurstof. Dit maakt het een ideale slaapkamerplant. Niet alleen omdat hij zorgt voor dat nodige beetje extra zuurstof. De toevoer van extra zuurstof zou er namelijk toe leiden dat je luchtwegen openen, waardoor het snurken afneemt. Dat is nog eens een goede toevoeging voor in de slaapkamer!

Anti-muggen geranium (Pelargonium graveolens)

Niets is irritanter dan een mug die je ‘s nachts wakker houdt. Je kunt jezelf natuurlijk gaan insmeren met deet, maar daar wordt niemand gelukkiger van. Pelargonium graveolens is een anti-muggen geranium die een heerlijke citroengeur verspreidt. Althans, heerlijk voor ons. Muggen zijn er een stuk minder tevreden mee. Met deze kamerplant op je nachtkastje blijven die vervelende muggen mooi uit je buurt!

Aloë vera

Aloë vera is een makkelijke plant voor op de slaapkamer die je best een keertje mag vergeten water te geven. Deze plant produceert ook ‘s nachts zuurstof en gaat zelfs een stapje verder. Het is een luchtzuiverende kamerplant die vluchtige organische stoffen uit de lucht zuivert. Een schonere lucht betekent een gezondere nachtrust! 

Calathea

Calathea planten hebben een bijzondere eigenschap waarover weinig andere planten beschikken. ‘s Ochtends bij het eerste daglicht opent een calathea zijn bladeren. Wanneer het zonlicht weer is verdwenen gaan de bladeren weer overeind staan. Waar kun je dit nu beter aanschouwen dan in de slaapkamer? Het is tevens een goede motivatie om op te staan. Als je kamerplant kan opstaan, kan jij het ook!