Tropische Planten
Filteren
Filteren
Tropische Planten
KenmerkenUitleg
StandplaatsUitleg
SoortUitleg
AfmetingUitleg
PotmaatUitleg
WaterbehoefteUitleg
RuimteUitleg
Prijs
tot
Type plantUitleg

Tropische Planten

Het tropische regenwoud heeft een rijke verscheidenheid van prachtige plantensoorten. Met unieke bladmotieven, bonte kleuren en ongekende vormen. Ontdek hier de mooiste tropische kamerplanten.

Lepelplant
Spathiphyllum Vivaldi
70 cm
17 cm
19,95
 Leverbaar
Siamese tulp
Curcuma Splash
45-50 cm
14 cm
17,95
 Leverbaar
Treurvijg
Ficus Benjamina Natasja
30 cm
12 cm
9,95
 Leverbaar
Treurvijg
Ficus Benjamina Kinky
30 cm
12 cm
9,95
 Leverbaar
Philodendron Atom
25-30 cm
12 cm
9,95
 Leverbaar
Mexicaanse Bergpalm
Chamaedorea Elegans
50-60 cm
15 cm
14,95
 Leverbaar
Paradijsvogelplant
Strelitzia Nicolai
90-100 cm
21 cm
39,95
 Leverbaar
Bananenplant
Musa Tropicana
40-50 cm
17 cm
34,95
 Leverbaar
Graslelie
Chlorophytum Green Bonnie
20-25 cm
12 cm
7,95
 Leverbaar
Goudpalm
Areca Lutescens
40-45 cm
12 cm
8,95
 Leverbaar
Chinese Vijg
Ficus Ginseng
30-35 cm
12 cm
9,95
 Leverbaar
Drakenbloedboom
Dracaena Magenta
75 cm
17 cm
18,95
 Leverbaar
Graslelie
Chlorophytum Hawaiian
20-25 cm
12 cm
7,95
 Leverbaar
Graslelie
Chlorophytum Variegatum
20-25 cm
12 cm
7,95
 Leverbaar
Graslelie
Chlorophytum Variegatum
20-25 cm
12 cm
19,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Red
50 cm
19 cm
24,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Red
70 cm
27 cm
74,95
 Leverbaar
Philodendron Imperial Green
70 cm
27 cm
74,95
 Leverbaar

Waarom tropische planten perfecte kamerplanten zijn

Van nature groeien deze exotische planten onder het dichte bladerdak van het tropische regenwoud. Het zonlicht bereikt hun wel maar vaak is het gefilterd of indirect licht. Ook binnen in onze huiskamers hebben we voornamelijk te maken met indirect zonlicht. Een andere overeenkomst is de temperatuur. Kamertemperatuur komt goed overeen met de temperatuur in de jungle. Qua klimaat voelen tropische planten zich dus prima thuis in onze woningen. 

Een beter leefklimaat door tropische kamerplanten

Het leefklimaat wordt een stuk aangenamer met tropische kamerplanten. Zo zijn er veel luchtzuiverende kamerplanten afkomstig uit het tropische regenwoud. Planten uit de jungle zijn ook uitstekende luchtbevochtigers. Ze drinken relatief veel water waardoor ze een hogere transpiratie kennen dan andere kamerplanten. Aangezien onze goed-geïsoleerde huizen vaak een droge lucht hebben, is het kopen van een aantal natuurlijke luchtbevochtigers helemaal niet zo’n slecht idee. Het helpt uitstekend tegen een droge huid, geïrriteerde ademwegen of droge ogen. Tropische kamerplanten maken de leefomgeving een stuk aangenamer. 

Een selectie van tropische kamerplanten

Er zijn allerlei exotische planten die het geweldig doen als kamerplanten. Hieronder vind je een aantal opties om toe te voegen aan jouw urban jungle. 

Paradijsvogelplant (Strelitzia nicolai)

De grote paradijsvogelplant is een rechtopgroeiende plant met sterke, lange stengels die een peddelvormig blad aan het uiteinde dragen. In het tropische regenwoud krijgt deze exotische plant oranje bloemen die lijken op een paradijsvogel. 

Calathea

De schilderachtige motieven op de bladeren van calathea planten maken deze plantensoort tot een prachtige exemplaren die schitteren in ieder interieur. Deze plantensoort kent een aantal fraaie varianten. Zo heeft de ‘Tropistar’ langwerpige bladeren die paars zijn aan de onderkant en groen bovenop. De ‘Maui Queen’ heeft een witgeel motief op de bladnerf dat eruit ziet als een veer. De ‘Dottie’ maakt het helemaal bont met zijn zwarte bladeren met daarop een lilakleurig patroon. Zoals je ziet zijn calathea planten qua uiterlijk alles behalve doorsnee! Bovendien zijn deze planten uitstekende luchtzuiveraars. 

Tropische palmplanten

Een plantensoort die we natuurlijk niet mogen vergeten is de palmplant. Ze geven het interieur een tropische uitstraling als geen ander! Tropische kamerpalmen zoals de arecapalm of de kentiapalm zijn kanjers in het reguleren van de luchtvochtigheid en het zuiveren van de lucht. 

Bloeiende tropische kamerplanten

Naast dat tropische kamerplanten er op zichzelf al exotisch uitzien, voegen deze planten er nog een extra vleugje flair aan toe met hun schitterende bloemen. De flamingoplant produceert het hele jaar door bladvormige bloemen met een felle kleur. Deze lepelplant is een luchtzuiverende kamerplant die het goed doet in de schaduw en hagelwitte bloemen draagt. Met deze bloeiende kamerplanten geef je het interieur een leuk kleurelement mee.