Woonkamer
Filteren
Filteren
Woonkamer
KenmerkenUitleg
Type plantUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
RuimteUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Woonkamer

Planten in de woonkamer

Zonder kamerplanten is een woonkamer gewoon een kamer. Kamerplanten zorgen voor een goede akoestiek, een fijn leefklimaat en een stressvrije omgeving. De planten die je in je woonkamer plaatst bepalen de sfeer in huis. Bij de stijl van jouw interieur hoort een plant die aansluit op jouw smaak. We helpen je graag met wat ideeën. Voor iedere woonkamer is er een plant die past. Bekijk hieronder onze selectie van woonkamerplanten.

Portulacaria Afra 'Variegata'
15-25 cm
10,5 cm
9,95
 Leverbaar
Drakenbloedboom Bicolor S
Dracaena Bicolor
20-30 cm
8 cm
5,95
 Leverbaar
Vrouwentong
Sansevieria Gemengd
30-35 cm
9 cm
28,95
 Leverbaar
Blauwvaren
Phlebodium Blue Star
30 cm
12 cm
8,95
 Leverbaar
Pannenkoekplant
Pilea Peperomioides
10-15 cm
12 cm
13,95
 Leverbaar
Kattengras
Cyperus Zumula
20-25 cm
12 cm
5,95
 Leverbaar
Krulvaren
Nephrolepis Green Lady
25-25 cm
12 cm
8,95
 Leverbaar
3x Vleesetende plantenmix
Diverse planten
5-10 cm
6 cm
19,95
 Leverbaar
Mini Peperomia Rosso - P7H11
Peperomia
10-15 cm
7 cm
6,95
 Leverbaar
10x Luchtplantjes Gemengd
Tillandsia
5 cm
35,95
 Leverbaar
Graslelie Gemengd
Diverse soorten
20-25 cm
12 cm
20,95
 Leverbaar
Potroos
Rosaceae
30 cm
12 cm
15,95
 Leverbaar
Palmlelie S
Yucca Elephantipes
35-45 cm
12 cm
7,95
 Leverbaar
Pachira Aquatica
Pachira Aquatica
20-30 cm
2 cm
11,95
 Leverbaar
Aloe Vera
Aloe Vera Barbadensis
20-25 cm
10,5 cm
19,95
 Leverbaar
Koffieplant
Coffea Arabica
20-25 cm
12 cm
14,95
 Leverbaar
Logo
Aloe Vera
Aloe Vera Barbadensis
20-25 cm
10,5 cm
10,95
 Leverbaar
Trompetbekerplant
Sarracenia 'Juthatip Soper'
10 cm
12 cm
12,95
 Leverbaar

Onze woonkamerplanten

Met zoveel verschillende soorten kamerplanten, kan het soms even zoeken zijn naar inspiratie. Voor de mensen die op bezoek komen zijn de planten in je woonkamer vaak het eerste wat opvalt. Heb jij nou totaal geen idee welke plant in jouw woonkamer past? Treur niet! We hebben een aantal mooie blikvangers geselecteerd die goed passen bij verschillende woonkamerstijlen. 

Olifantspoot (beaucarnea recurvata)

De olifantspoot is een grote woonkamerplant met een fijn contrast. Een dikke flesvormige stam met lange, sierlijk gekrulde bladeren. Deze stoere binnenboom is trouwens ook heel makkelijk te verzorgen. Afhankelijk van hoe vaak je hem verpot kan hij flink groeien. Of je dus een grote of kleine woonkamer hebt, de olifantspoot vult het interieur goed aan.

Tulpenplant (Curcuma alismatifolia)

Een bloeiende kamerplant laat een vrolijke indruk in huis achter. De tulpenplant heeft kleurrijke tulpachtige bloemen die een woonkamer leuk opfleuren. Deze hippe kleine kamerplant komt oorspronkelijk uit Thailand en staat graag op een lichte standplaats. 

Kentiapalm (Howea forsteriana)

Op zoek naar een grote woonkamerplant voor in de schaduw? Misschien is de kentiapalm iets voor jou. Deze palmplant is eenvoudig te verzorgen en geeft je woonkamer een fijn tropisch gevoel. Die volle bos van geveerde palmbladeren dienen tevens goed als afscheiding van een zithoek of als opvulling van een donkere hoek in de woonkamer. 

Tabaksplant (Ficus lyrata)

De tabaksplant heet ook wel de vioolbladplant vanwege de ovaal gevormde bladeren. Deze populaire kamerplant mag op een zonnige plek in de woonkamer staan. Vanwege de compacte vorm is hij perfect voor een kleine woonkamer. Aangezien deze stijlvolle plant mooi recht omhoog groeit, past hij goed in een smalle ruimte.

Olifantsoor (Alocasia macrorrhizos ‘Stingray’)

Deze olifantsoor wordt ook wel de alocasia ‘Stingray’ genoemd, vanwege de bladeren die lijken op pijlstaartrooggen. Na verloop van tijd krijgen de stelen een bruin-geel gevlekt uiterlijk. Deze trendy woonkamerplant sluit naadloos aan bij een modern interieur. 

Kamerconifeer (Cupressus macrocarpa ‘Goldcrest’)

Met de cipres ‘Goldcrest’ heb je weer een totaal andere stijl qua kamerplanten. Deze kamerconiferen komen in verschillende verschijningen. Ze zijn piramide-, spiraal-, of bolvormig gesnoeid. Deze goudgele naaldboompjes zijn een stijlvol element in een chic interieur.