Palmlelie 1-stam
Palmlelie 1-stam
Palmlelie 1-stam
Palmlelie 1-stam
Palmlelie 1-stam

Palmlelie 1-stam

Yucca Elephantipes

25,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Stoere kamerplant die maar weinig onderhoud nodig heeft. Het is net een mini palmboom.
Stoere uitstraling
Weinig onderhoud
Luchtzuiverend

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Palmlelie 1-stam
Palmlelie 1-stam
Palmlelie 1-stam
 Leverbaar
25,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Zonnige plek
  Het is een zonaanbidder maar hij moet wel eerst wennen aan het licht. Dus zet hem bijvoorbeeld in de winter voor het raam, zo kan hij langzaam wennen aan de warmte van de zon in het voorjaar en in de zomer. In de zomer kan de plant zelfs naar buiten, maar haal hem gauw naar binnen als het kouder begint te worden buiten.
 • Niet te veel water geven
  De Yucca wil regelmatig een klein beetje water. Het is een zuinige plant maar als de aarde droog aanvoelt heeft hij weer een scheutje nodig. In de winter is het juist belangrijk om de aarde helemaal droog te laten worden voordat je weer water geeft. Als de bladeren geel worden en als de stam zacht aanvoelt onderin krijgt hij te veel water.
 • Regelmatig aandacht nodig
  Eens in de 3 jaar een nieuwe pot met nieuwe potgrond is voldoende voor de Yucca. Wat extra groeipower in de zomer is niet overbodig, eens in de maand is genoeg. Maar doe dit absoluut niet in de winter. De dode bladeren kunnen worden afgeknipt bij de stam.
 • Botanische naam
  Yucca Elephantipes
 • Top-tip
  Ben je ooit zonder water in de woestijn geweest? Dat zou je waarschijnlijk niet overleven. Deze plant wel!
 • Leveringshoogte
  30-40 cm, 35-45 cm, 60 cm
 • Potmaat
  12 cm, 19 cm
 • Volgroeide hoogte
  130 cm
 • Luchtzuiverend
  De Yucca is licht luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Niet veel eisen
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Yucca is giftig. Voornamelijk als je in aanraking komt met het sap, let op met kinderen en huisdieren.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Palmlelie 1-stam
De Yucca elephantipes ken je misschien beter als de palmlelie. Zo wordt deze plant in Nederland genoemd, ook al is het palm noch lelie. Toch heeft hij wel wat weg van een kleine palmboom. Met zijn lange, smalle bladeren die dicht op elkaar groeien en een dikke, brede stam lijkt deze kamerplant redelijk goed op een mini palmboom. De latijnse naam van deze binnenboom is Yucca elephantipes. Deze naam heeft hij te danken aan de stam die gevormd is als de poot van een olifant. Een Yucca staat stoer in de woonkamer en verlangt weinig aandacht. Deze plant is namelijk gewend om in de woestijnen van Midden-Amerika te leven en kan dus prima overweg met een verzorger die hem af en toe vergeet water te geven. Dankzij onze slimme verpakkingstechniek blijven jouw planten mooi op hun plek staan en arriveren ze ongekreukt op hun bestemming. We gebruiken verpakkingen die speciaal ingericht zijn voor planten. Zo krijgen ze zo lang mogelijk licht en blijven de wortels, bladeren en bloemen van de plant beschermd tijdens hun reis van de kweker naar jou.
Over Palmlelie 1-stam
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!