2 planten
Drakenbloedboom
Drakenbloedboom
Drakenbloedboom

Drakenbloedboom

Dracaena Marginata & Magenta

30,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Een mix van twee erg onderhoudsvriendelijke planten met een luchtzuiverende functie.
Onderhoudsarm
Luchtzuiverend
Niet veel eisen

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Drakenbloedboom
Drakenbloedboom
Drakenbloedboom
 Leverbaar
30,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Meer schaduw dan zon
  Deze plant heeft enkel 3 uurtjes zon per dag nodig. Dat betekend dat de plant het beste voor het raam op het noorden kan staan. Direct zonlicht kan de plant ook wel hebben maar daar moet hij langzaam aan wennen. Begin er mee in de winter zo kan de Dracaena wennen aan het licht en de warmte van buiten.
 • Niet te veel water geven
  De Dracaena is van oorsprong een plant uit de woestijn, dus hij kan wel eventjes droogstaan. Het is zelfs beter om de plant 1 tot 2 dagen droog te laten staan en dan een scheutje water te geven. Houdt er rekening dat deze plant maar een klein beetje water per keer nodig heeft.
 • Regelmatig aandacht nodig
  De Dracaena is een flinke groeier dus in de herftst mag hij gesnoeit worden. Knip de lange takken terug tot aan de stam. Verpot de snel groeier eens in de twee jaar en doe er wat verse potgrond bij. In de zomer is wat extra plantenvoeding prettig voor de Dracaena.
 • Botanische naam
  Dracaena 'Marginata' & 'Magenta'
 • Top-tip
  De broers groeien samen graag samen in een huishouden.
 • Leveringshoogte
  75 cm
 • Potmaat
  17 cm
 • Volgroeide hoogte
  250 cm
 • Luchtzuiverend
  De Dracaena is zeer luchtzuiverend
 • Makkelijk te verzorgen?
  Deze flinke jongens kunnen wel tegen een stootje
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Dracaena is licht giftig. Huisdieren kunnen last van hun maag krijgen als ze van de plant snoepen.
Over Drakenbloedboom
Een dracaena plant verzorgen is een fluitje van een cent. Deze onderhoudsvriendelijke kamerplanten zijn ideaal voor beginners. De Dracaena marginata staat ook wel bekend als de drakenbloedboom. Deze naam komt van het rode sap dat in de stam van deze boom te vinden is. Over het algemeen hebben dracaena’s spitse en langwerpige bladeren. Deze bladeren hebben vaak een of meerdere strepen over de gehele lengte van het blad. De Dracaena marginata heeft smalle, stekelige bladeren. De ‘Magenta’ herken je aan de donkere bladeren met een felrode gloed. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Drakenbloedboom
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!