3 planten
Ribes
Ribes
Ribes
Ribes
Ribes
Ribes

Ribes

Ben Nevis, Witte Parel, Jonkheer van Tets

29,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Je krijgt een mix van drie verschillende aalbesplanten. Biologisch gekweekte bessenplanten.
Eetbaar
Biologisch
Kleurrijk

Kies de gewenste hoogte

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Ribes
Ribes
Ribes
 Leverbaar
29,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Volle zon
  De Ribes kan veel licht goed verdragen en hij kan de kou ook aan. Zorg voor een zonnig plekje in de tuin, een beetje schaduw is helemaal niet erg.
 • Gemiddeld
  Bij droge periodes heeft de Ribes wel wat extra water nodig. Voel aan de aarde hoe droog het is, voeg vervolgens kleine beetjes water toe.
 • Gemiddeld
  In de winter kan de Ribes een derde worden teruggesnoeid. En in het voorjaar heeft de Ribes wat mest nodig om weer mooi in bloei te komen.
 • Botanische naam
  Ribes nigrum 'Ben Nevis', Ribes ribrum 'Witte Parel', Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets'
 • Top-tip
  Je hebt heel veel recepten online staan waar je je zelfgekweekte bessen in kan verwerken. Lekker in een taart, jam of sap!
 • Leveringshoogte
  45 cm
 • Potmaat
  13 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Makkelijk te verzorgen?
  Laat ze hun werk doen, maar houd ze in de gaten.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Ribes is niet giftig
Over Ribes
Bessen groeien in je eigen tuin doe je met gemak. Geniet voortaan van zelfgroeiende zwarte, rode en witte bessen die rijk zijn aan vitamine C. Heerlijk in taarten, jams of als sap! De vruchten smaken het best wanneer ze in de volle zon groeien, maar deze planten doen het ook prima in de halfschaduw. Deze struiken groeien van nature in het noordelijk halfrond en kunnen de winter in Nederland eenvoudig doorstaan. De gecultiveerde variant levert meer en grotere bessen dan de plant in het wild. In deze set vind je de Ribes nigrum (zwarte bes), Ribes rubrum (rode bes) en de Ribes rubrum ‘White Grape’ (witte bes). Zo kun je dus voortaan een heerlijke mix aan bessen oogsten uit je eigen tuin! Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Ribes
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!