2 planten
Pampasgras
Pampasgras
Pampasgras

Pampasgras

Cortaderia Pumila

39,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Deze siergrassen blijven groen in de winter. Ze hebben fijne, lichtgele pluimen in het vroege najaar.
Zeer sierlijk
Wintergroen
Snelle groeier

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Pampasgras
Pampasgras
Pampasgras
 Leverbaar
39,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Volle zon
  Een echte zonaanbidder, dus plant ze op een zonnige plek in de tuin. Een beetje schaduw is ook geen probleem natuurlijk.
 • Gemiddeld
  Zeker in drogere periodes, zoals de zomer, hebben de grassen zeker extra water nodig. Voel even aan de bodem of de grond droog of vochtig is voordat je hem extra water geeft.
 • Weinig
  Deze grassen hebben weinig onderhoud nodig. Rond maart is het goed om de grassen te snoeien, zodat ze in het voorjaar weer kunnen groeien.
 • Botanische naam
  Cortaderia selloana 'Pumila'
 • Top-tip
  Je kan de pluimen afknippen en binnen in een vaas zetten, zonder water. Zo worden het droogbloemen!
 • Leveringshoogte
  25 cm, 25-30 cm
 • Potmaat
  13 cm, 17 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Makkelijk te verzorgen?
  Verzorg hem goed in de kou
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Cortaderia is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Pampasgras
Pampasgras herken je aan de zachte, lichtgele pluimen. Deze fijne, opstaande pluimen komen tevoorschijn tijdens de bloeiperiode van augustus tot september. Het is vernoemd naar de plek waar ze vandaan komen; de pampa. Dit is een subtropisch grasland dat zich strekt van de Atlantische Oceaan tot aan het Andesgebergte. In Nederlandse tuinen kom je vrouwelijk variant tegen van deze tweehuizige plant. Deze variant heeft namelijk grote, sierlijke pluimen. De Cortaderia selloana ‘Pumila’ is een vorm die wat lager blijft; namelijk tot zo’n 125 cm boven de grond (incl. pluim tot zo’n 200 cm). De pluimen kun je prima gebruiken als versiering, door ze binnen in een vaas te zetten. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Pampasgras
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!