Vredespalm
Vredespalm
Vredespalm
Vredespalm

Vredespalm

Cycas Revoluta

25,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Deze luchtzuiverende plant kan binnen en buiten staan. In de winter liever binnen en in de zomer liever buiten.
Binnen & buiten
Luchtzuiverend
Tropische uitstraling

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Vredespalm
Vredespalm
Vredespalm
 Leverbaar
25,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Volle zon
  Het liefst staat deze plant zo'n 3 tot 5 uur per dag in de zon. Zet de plant direct voor het raam op het noorden, 2 meter van het raam af van het oosten of westen of zet hem 3 meter van het raam op het zuiden.
 • Weinig
  De palm slaat water op in zijn stam en de wortels zijn erg gevoelig voor te veel vocht. Zorg dat de grond eerst helemaal uitdroogt voordat je er weer water bij doet. In de zomer zal dat eens per week zijn en in de winter eens per maand. De Cycas heeft een hekel aan natte voeten, dus kijk daar mee uit.
 • Gemiddeld
  De bladeren van de Cycas gaan gegarandeerd verkleuren. Deze bladeren kun je wegsnoeien kun je het best zo dicht mogelijk bij de stam doen. Als alleen een paar blaadjes zijn verkleurd kun je die eraf trekken. In de lente en zomer is wat plantenvoeding nodig, doe dat absoluut niet in de winter. Verpotten hoeft maar eens in de 3 jaar. Doe dit in de lente zodat de plant gelijk kan herstellen.
 • Botanische naam
  Cycas Revoluta
 • Top-tip
  Wist je dat deze palm al groeide in de oertijd? Hij komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië.
 • Leveringshoogte
  50 cm
 • Potmaat
  12 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Makkelijk te verzorgen?
  Heb geduld bij deze palm
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Cycas is licht giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Vredespalm
De Cycas revoluta staat in Nederland ook wel bekend als de Varenpalm of de Vredespalm. Deze vredelievende palm voor binnen komt oorspronkelijk uit het Zuidoost-Aziatische regenwoud. Het is de enige van de Cycas-familie die je als binnenplant zult tegenkomen. Tropische schoonheid in je Hollandse stekje dus! In het midden een klein maar stevige stam waaruit felgroene veer-achtige bladeren groeien. De Varenpalm groeit niet snel maar kan wel tot zo’n 5 jaar blijven doorgroeien. Deze plant heeft een luchtzuiverende werking, waardoor je dus van een frisse lucht in huis kunt genieten. In de zomer kun je hem buiten als kuipplant gebruiken. Je ziet de Cycas revoluta dan ook vaak in warme landen voor de ingang van een hotel of strandtent staan. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Vredespalm
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!