Ficus Carica
Ficus Carica
Ficus Carica
Ficus Carica
Ficus Carica

Ficus Carica

29,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Vijgenboom, ofwel Ficus Carica, is een prachtige boom die van oorsprong niet in Nederland voorkomt. De boom geeft wel degelijk vrucht in ons klimaat, is winterhard en makkelijk in onderhoud.
Heerlijke vruchten
Bijzonder blad
Harde groeier

Kies de gewenste hoogte

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Ficus Carica
Ficus Carica
Ficus Carica
 Leverbaar
29,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Taaie rakker
  Bij strenge vorst kun je de boom afdekken. Geef hem zeker nog een kans als hij toch vorstschade oploopt, hij herstelt bijna altijd weer, behalve als de vorst –15 C geweest is en de boom niet was afgedekt.
 • Heerlijke vijgen
  De Ficus Carica produceert grote zeer smakelijke vijgen, welke vanaf augustus geplukt kunnen worden.
 • Muurbloempje
  De Vijgenboom staat het liefst tegen de muur uit de wind. Snoei alle takken die niet gelijk met de muur lopen tot aan de stam terug. Zo blijven alleen de takken die langs de muur lopen, behouden.
 • Botanische naam
  Ficus Carica
 • Top-tip
  De belangrijkste bedreiging voor een goede oogst zijn vogels. Ze zijn gek op fruit en zeker ook op vijgen. Bescherm indien nodig de vijgen door netten te spannen.
 • Leveringshoogte
  80-90 cm, 180-190 cm
 • Potmaat
  21 cm, 30 cm
 • Volgroeide hoogte
  200 cm
 • Luchtzuiverend
  Dit is geen luchtzuiverende plant.
 • Makkelijk te verzorgen?
  De Vijgenboom, ofwel Ficus Carica, kun je gewoon in de volle grond planten en behalve wat snoeien heb je er weinig werk aan.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De plant is niet giftig.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Ficus Carica
De Vijgenboom, ofwel Ficus Carica, is makkelijk te onderhouden. Het idee heerst dat vijgen het in ons klimaat niet goed doen, maar dat is onterecht. De vijg is makkelijk te planten. Door een goede standplaats voor je vijgenboom uit te kiezen, kan een vijg een flinke en lekkere oogst leveren. Het is een vrij snelle groeier en onder gunstige omstandigheden groeit hij binnen enkele jaren een aantal meter de lucht en breedte in. Vlak voor het begin van de winter vormen zich kleine knoppen met beginnende vijgen. De wintervruchten overleven een zachte winter. Anders worden er in het voorjaar nieuwe gevormd. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Ficus Carica
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!