6 planten
Haagilex Sixpack
Haagilex Sixpack
Haagilex Sixpack

Haagilex Sixpack

Ilex Crenata

10,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Deze groenblijvende haagplant kan je eenvoudig aanplanten, hij krijgt in de zomer kleine bloemetjes én hij is gemakkelijk te snoeien.
Groeit het hele jaar
Makkelijk snoeien
Hele jaar groen

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Haagilex Sixpack
Haagilex Sixpack
Haagilex Sixpack
 Leverbaar
10,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Normaal licht
  De Hulst heeft niet echt een voorkeur kwa standplaats. Een zonnige of half schaduw plek en alles er tussenin is prima. Alleen heel de dag schaduw is niks voor deze plant.
 • Gemiddeld
  De Hulst heeft het liefst een licht vochtige grond, maar absoluut niet te vochtig. Door de grond te voelen kun je bepalen of de plant nog wat water nodig heeft of niet. In de zomer zal dit vaker zijn dan in de winter.
 • Gemiddeld
  In het voorjaar en in het najaar is mest nodig om mooi te kunnen blijven. Deze Hulst kan je het best in eind februari of begin maart snoeien. Je hoeft dit alleen te doen als er dorre takken in zitten of als de vorm niet meer naar wens is.
 • Botanische naam
  Ilex Crenata
 • Top-tip
  Dit is een van de weinig planten die het hele jaar door groeien. Dat betekent dat je mooi vol worden!
 • Leveringshoogte
  20 cm
 • Potmaat
  9 cm
 • Volgroeide hoogte
  150 cm
 • Makkelijk te verzorgen?
  Easy peasy
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Hulst is giftig. De bladeren en besjes kunnen braken, diarree en slaperigheid veroorzaken bij mens en dier.
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Haagilex Sixpack
De Japanse hulst noemen we ook wel de Ilex crenata. Het is net als de buxus een uitstekende plant voor een dichte, groenblijvende haag maar is minder vatbaar voor ziektes. Hij is eenvoudig tot de gewenste vorm te snoeien. De volle vertakking en de fijne blaadjes lenen zich hier perfect voor. Het aanplanten van een haag van Ilex crenata kan het hele jaar door, zolang het niet vriest. Dit gaat vrij eenvoudig. Je begint door een geul te graven die anderhalf keer zo diep is als de lengte van de kluit van de planten. Schep wat compost op de bodem en verdeel dan de planten over de geul met zo’n 12 planten per strekkende meter. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk staat met het grondniveau. Bedenk wel dat de grond nog wat gaat inzakken. Vervolgens druk je ze even goed aan en geef je ze een flinke scheut water. Blijf de eerste paar weken goed water geven zodat de haag goed aanslaat. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Haagilex Sixpack
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!