2 planten
Lampepoetsersgras
Lampepoetsersgras
Lampepoetsersgras

Lampepoetsersgras

Pennisetum Hameln

39,99
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Siergrassen met ieder seizoen andere kleuren. Staat mooi in iedere tuin.
Hele jaar door mooi
Verkleurd prachtig
1x snoeien

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Lampepoetsersgras
Lampepoetsersgras
Lampepoetsersgras
 Leverbaar
39,99

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Volle zon
  Een echte zonaanbidder, dus plant ze op een zonnige plek in de tuin. Een beetje schaduw is ook geen probleem natuurlijk.
 • Gemiddeld
  Zeker in drogere periodes, zoals de zomer, hebben de grassen zeker extra water nodig. Voel even aan de bodem of de grond droog of vochtig is voordat je hem extra water geeft.
 • Weinig
  Deze grassen hebben weinig onderhoud nodig. Rond maart is het goed om de grassen te snoeien, zodat ze in het voorjaar weer kunnen groeien.
 • Botanische naam
  Pennisetum alopecuroides 'Hameln'
 • Top-tip
  De siergrassen beginnen vroeg in het voorjaar met bloeien, dan krijgt hij een zilverwitte kleur. In de herfst verkleuren ze naar een lichtgele kleur en in de winter blijft hij staan met een zacht roze kleur.
 • Leveringshoogte
  30 cm
 • Potmaat
  13 cm
 • Volgroeide hoogte
  50 cm
 • Makkelijk te verzorgen?
  Verzorg hem goed in de kou
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De Pennisetum is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Lampepoetsersgras
Een van de bekendste siergrassen vanwege de kenmerkende pluimen in het najaar, wanneer het gras van groen naar goudgeel verkleurd. Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ ken je waarschijnlijk beter onder de naam; lampenpoetsersgras. De kenmerkende pluimen van deze plant ben je vast wel eens tegen gekomen tijdens een natuurwandeling. Vaak groeien ze in de slootkant, waar ze vooral in september en oktober voor een prachtig herfstplaatje zorgen. De ‘Hameln’ is een kleinere variant die je prima kunt gebruiken als borderplant in de tuin. De bloemaren kunnen tot diep in de winter aan de plant blijven en kleuren dan zilverwit. Dit siergras zorgt ieder seizoen weer voor een nieuw kleurtje in je tuin. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt er voor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Lampepoetsersgras
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!