Perkplanten
Filteren
Filteren
Perkplanten
KenmerkenUitleg
SoortUitleg
BloeikleurUitleg
WaterbehoefteUitleg
StandplaatsUitleg
PotmaatUitleg
AfmetingUitleg
Prijs
tot

Perkplanten

Perkplanten

Perkplanten zijn eenjarige tuinplanten die bloeien met allerlei soorten bloemen. Ze gaan snel in bloei en hebben prachtige geuren en kleuren. Perkgoed is geliefd om borders of lege plekken in de tuin mee op te vullen. Ze zijn eveneens gewild bij mensen met een balkon of geveltuin. Deze fleurige zomerbloeiers laten de zomer pas echt van start gaan.

Haagbuxus Sixpack
Buxus Sempervirens
20 cm
9 cm
10,95
 Leverbaar
Citroengeranium 3x - P10,5H20
Pelargonium Graveolens
20-25 cm
10,5 cm
39,95
 Leverbaar
Klokjesbloem Paars 3x - P10,5H20
Campanula Addenda
20-25 cm
10,5 cm
39,99
 Leverbaar
Lavendel Sixpack
Lavandula Angustifolia
20 cm
9 cm
29,95
 Leverbaar
Lavendel Sixpack
Lavandula Angustifolia
20 cm
9 cm
99,95
 Leverbaar
Lavendel Sixpack
Lavandula Angustifolia
20 cm
9 cm
59,95
 Leverbaar

Soorten perkplanten

Fuchsia, geranium, gerbera, petunia, viooltjes of afrikaantjes. Deze namen komen je waarschijnlijk niet onbekend voor. Het zijn allemaal perkplanten. Er zijn eindeloos veel verschillende soorten van deze zomerbloeiers. Perkgoed kan verschillen op basis van hoogte, kleur, geur, bladvorm of bloemvorm. Hierdoor vallen ze op allerlei mogelijke manieren met elkaar te combineren. 

Een kleurrijke zomer

Met perkgoed zorg je ervoor dat jouw tuin, balkon of patio is voorzien van een kleurrijke bloemenpracht de hele zomer lang. Het zijn eenjarige planten die direct klaar zijn om geplant te worden. De cruciale vroege groei van deze plantjes hebben wij al verzorgd, zodat jij direct van hun aangename bloemen gaat genieten. Gebruik ze in een hangmand, als opvulling bij plantenbakken, in lege plekjes in de border of als afscheiding naast het gazon. Je hoeft ze alleen maar te planten en af en toe water te geven. 

Perkgoed planten en verzorgen

Aangezien deze eenjarige planten niet winterhard zijn, plant je ze na de laatste vorst. Halverwege de maand mei is een goed moment om te beginnen met planten. Een later moment is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer je ze in de volle grond plant, is het verstandig om je perkplanten iets hoger te planten zodat niet zo lang in overtollig water blijven staan. Tijdens periodes van droogte geef je ze wat extra water. Uitgebloeide bloemen mag je verwijderen. Hierdoor besteedt de plant zijn energie niet onnodig aan dode bloemen. Geef ze eventueel eens per maand wat vloeibare plantenvoeding om de bloei te versterken.