Abrikozenboom - P24H160
Abrikozenboom - P24H160
Abrikozenboom - P24H160

Abrikozenboom - P24H160

Prunus Tros Oranje

39,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Van de Abrikozenboom, ofwel Prunus 'Tros oranje’, kun je niet alleen in het najaar genieten van een prachtig schouwspel, in het voorjaar zal er mooie bloesem verschijnen met bloemen die lichtroze van kleur zijn.
Sappige abrikozen
Prachtige witte en roze bloesem
Originele fruitboom

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Abrikozenboom - P24H160
Abrikozenboom - P24H160
Abrikozenboom - P24H160
 Leverbaar
39,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Plukken
  Aan het begin van augustus en soms al eind juli kunnen de abrikozen geplukt worden. De pruimen blijven bescheiden in formaat, hebben een geeloranje kleur en kunnen direct van de boom worden gegeten. Het is ook een prima vrucht om te verwerken in jam.
 • De kluit
  Haal de pot voorzichtig van de boom af. Indien de plant een sterk gewortelde kluit heeft, de wortels zijn in de vorm van de pot gegroeid en bijna de hele kluit bestaat uit wortels, kun je het beste de wortels losmaken. Zorg er ook voor dat de kluit goed vochtig is, voordat je de fruitboom plant.
 • Snoeiwonden
  Het beste is om niet te snoeien, moet dit toch gebeuren, verwijder dan het snoeiafval en smeer de snoeiwonden in met wondbalsem. De Abrikozenboom is namelijk gevoelig voor ziektes.
 • Botanische naam
  Prunus armeniaca 'Tros Oranje'
 • Top-tip
  Zet de boom recht in de grond zodat de bovenkant van de kluit ook de bovenkant van het gat bereikt. De boom moet even diep geplant worden als dat hij in de pot heeft gestaan.
 • Leveringshoogte
  150-160 cm
 • Potmaat
  24 cm
 • Volgroeide hoogte
  500 cm
 • Luchtzuiverend
  De plant is niet luchtzuiverend.
 • Makkelijk te verzorgen?
  De Abrikozenboom is makkelijk te verzorgen.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  De plant is niet giftig
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Abrikozenboom - P24H160
De Abrikozenboom, ofwel Prunus Tros oranje, is gewend aan het Nederlandse weer, maar we raden een warme beschutte plek zeker aan voor een goede, zoete opbrengst. Hij is zelfbestuivende, toch is het wel beter om nog een boom van dezelfde soort neer te zetten. Dit zorgt er namelijk voor dat er meer vruchten geproduceerd worden. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!
Over Abrikozenboom - P24H160
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!