Mexicaanse Waaierpalm
Mexicaanse Waaierpalm
Mexicaanse Waaierpalm

Mexicaanse Waaierpalm

Washingtonia Robusta

69,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Washingtonia Robusta is een mooie palmsoort met grote waaiervormige bladeren. Het is een soort die erg snel kan groeien en bladeren tot een meter lang kan krijgen. Ook de stam van de palm ziet er indrukwekkend uit.
Wuivende waaiers
Robuuste stam
Snelle groeier

Kies de gewenste hoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Mexicaanse Waaierpalm
Mexicaanse Waaierpalm
Mexicaanse Waaierpalm
 Leverbaar
69,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Direct zonlicht
  Te weinig direct zonlicht zal de groei afremmen. Ook gaan de bladeren meer hangen bij een gebrek aan licht. Zorg dat de plant elke dag minimaal 5 uur direct zonlicht heeft
 • High in the sky
  Leuk weetje: in optimale omstandigheden kan de Washingtonia Robusta palm wel een hoogte van 25-30 meter bereiken!
 • Net als een petticoat
  Het afgestorven, bruine blad kan er uiteindelijk af geknipt worden, op enige afstand van de stam. De bladeren vallen niet uit zichzelf af, maar blijven aan de stam hangen en omhullen die dan als een soort petticoat, vandaar ook de andere Nederlandse naam, petticoat palm.
 • Botanische naam
  Washingtonia Robusta
 • Top-tip
  De Washingtonia Robusta, ofwel Mexicaanse Waaierpalm. De palm buiten plaatsen heeft een aantal voordelen. Door de regen wordt het eventuele ongedierte eraf gespoeld. Ook is de luchtvochtigheid groter, wat deze tropische plant wel kan waarderen.
 • Leveringshoogte
  60-75 cm, 80-100 cm, 85-95 cm
 • Potmaat
  17 cm, 21 cm
 • Volgroeide hoogte
  400 cm
 • Luchtzuiverend
  nvt
 • Makkelijk te verzorgen?
  De Washingtonia Robusta, ofwel Mexicaanse Waaierpalm, stelt niet al te veel eisen op het gebied van verzorging.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  nvt
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Mexicaanse Waaierpalm
De Washingtonia Robusta, ofwel Mexicaanse Waaierpalm is een plant die het liefst op een plek staat met veel zonlicht. Het is een winterharde palm voor in de Nederlandse tuin, tot -8 graden, Dit is een winterharde palm, mits in de volle grond en op een beschutte en zonnige plek. De bladstengels en zijn licht gebogen en de bladeren waaiervormig. Veel palmsoorten laten na enkele jaren de oudste bladeren afsterven. Ze krijgen dan aan de onderzijde een kaal stammetje. Dit maakt onderdeel uit van het natuurlijke verjongingsproces. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Mexicaanse Waaierpalm
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!