Gele Lis
Gele Lis
Gele Lis
Gele Lis

Gele Lis

Iris Pseudacorus

13,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
De Gele Lis, ofwel Iris Pseudacorus is een moerasplant. Het is een opgaand groeiende, dichte plant met grasachtig loof. Aan de toppen van de stengels verschijnen heldergele bloemen.
Zone 1 - zone 3
Mooie hoge gele bloemen
Zwaardvormige bladeren

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Gele Lis
Gele Lis
Gele Lis
 Leverbaar
13,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Volle zon
  De Gele Lis, ofwel Iris Pseudacorus, staat het liefste in de zon of op een plek waar veel licht is.
 • Vee water
  Zet hem aan de rand van de vijver of zelfs in de vijver, want de plant is gek op water!
 • Verdeling
  Plaats de Gele Lis als je hem gaat planten op een afstand van ongeveer 30 cm van elkaar. Zo krijg je een mooi egaal plantendek van 7 à 9 stuks per m2.
 • Botanische naam
  Iris Pseudacorus
 • Top-tip
  De plant kan met bloemen een hoogte aannemen van 100 cm. De opvallende gele bloemen sieren de vijverplant in mei en juni. Een zeer geschikte plant wanneer je een zo natuurlijk mogelijk watertje wil nabootsen in je tuin!
 • Leveringshoogte
  20-30 cm
 • Potmaat
  18 cm
 • Volgroeide hoogte
  40 cm
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Gele Lis
De Gele Lis, ofwel Iris Pseudacorus, is net als andere verschillende soorten irissen inheems in Nederland. Ze komen voor aan slootkanten of in delen waar de grond erg vochtig is. De vijverplant heeft bloemen met een opmerkelijke vorm. Ze hebben drie naar buiten gebogen en drie rechtopstaande bloemdekbladen. De bestuiving gebeurt door onder andere hommels en zweefvliegen. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Gele Lis
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!