Kurkentrekkersgras
Kurkentrekkersgras

Kurkentrekkersgras

Juncus Spiralis

8,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Kurkentrekkersgras, ofwel Juncus Spiralis, is een sterk siergras dat een bos vormt van spiraalvormige, glanzende stengels. In de zomer bloeit de plant met groen bruine bloempjes in losse trossen.
Bijzondere spiraalvormige bladeren
Sterke plant
Originele vijverplant

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Kurkentrekkersgras
Kurkentrekkersgras
Kurkentrekkersgras
 Leverbaar
8,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • In de krul
  De plant wordt Kurkentrekkersgras genoemd wegens de spiraalvormige stengels. Hoewel er in juli en augustus kleine bruine bloemetjes halverwege de stengel verschijnen, moet hij zijn sierwaarde vooral hebben van zijn spiraalvormige stengels. Deze bijzondere plant verdient zeker een plaatsje rondom je vijver.
 • De moeilijkste niet
  Met Kurkentrekkersgras kun je alle kanten uit. Als vijverplant of oeverplant, in de pot of in een waterkuip, deze plant doet het overal goed!
 • Ondiep water
  De plant doet het zelfs goed in ondiep water tot 10 cm, als hij te droog staat laat hij dat al snel blijken met bruine bladtoppen.
 • Botanische naam
  Juncus effusus 'Spiralis'
 • Top-tip
  Juncus komt van het woord ‘jungere’, wat in het Latijn ‘binden’ betekent. Eeuwen geleden werd de plant al gebruikt als bindmateriaal. In Japan wordt hij nog steeds geteeld voor het maken van matten. Leuke tip om eens een keer uit te proberen bij een zelfgemaakt bloemstuk uit eigen tuin!
 • Leveringshoogte
  15-20 cm
 • Potmaat
  9 cm
 • Volgroeide hoogte
  50 cm
 • Luchtzuiverend
  nvt
 • Makkelijk te verzorgen?
  Het Kurkentrekkersgras, ofwel Juncus Spiralis, is eenvoudig te onderhouden, als de bodem maar vochtig is.
 • Huis- en baby vriendelijk?
  nvt
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Kurkentrekkersgras
“Kurkentrekkersgras, ofwel Juncus Spiralis, is een originele oeverplant. Hij heeft een onopvallende bruine bloem en bloeit in de periode juli-augustus. Maar de meest opvallende eigenschap zijn de kurketrekkerachtige spiralen van het smalle blad! De standplaats is bij voorkeur aan de rand van een vijver, beek of moeras op een zonnige vochtige of zelfs natte plek. Bloomique streeft naar optimale bescherming tijdens de verzending. Onze speciale plantenverpakking zorgt ervoor dat de plant op de juiste positie blijft. Onze verpakkingstechniek houdt rekening met het beschermen van de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Zo blijven ze gezond en onbeschadigd als ze onderweg zijn met de pakketdienst naar jou!"
Over Kurkentrekkersgras
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!