Watermunt
Watermunt
Watermunt
Watermunt
Watermunt

Watermunt

Mentha Aquatica

7,95
 Leverbaar
3 tot 5 dagen levertijd
Watermunt is een waterplant, de plant staat dan ook prachtig in een natuurtuin waarbij u de natuur zoveel mogelijk probeert na te bootsen door het gebruik van inheemse planten.
Zone 1 - zone 2
uiteenlopende kleuren blad
Groep kleine bloemetjes

Leveringshoogte

Beschrijving

BLOOMIQUE PROMISE

Gratis verzending v.a. €50,-
3 maanden garantie
100% tevredenheidsgarantie
Watermunt
Watermunt
Watermunt
 Leverbaar
7,95

Verzorgingtips
Verzorgingtips
 • Zonnige plek
  De plant houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw.
 • Licht vochtige bodem
  De plant heeft bij voorkeur, licht vochtige bodem.
 • Woekerde plant
  Sluit de wortels op in een vijvermand met wat armere grond en haal de stengels die daarbuiten groeien regelmatig weg om uitbreiding te beperken. Als de uitgebloeide bloemen niet worden weggehaald ontstaan er zaden, die makkelijk ontkiemen. In de winter sterft de plant boven de grond af, maar de wortelstokken zijn goed bestand tegen vorst en lopen in het voorjaar weer uit. De plant is goed winterhard.
 • Botanische naam
  Mentha 'Aquatica'
 • Top-tip
  Vanwege de plant woekter is deze plant niet geschikt voor kleine vijvers.
 • Leveringshoogte
  10-20 cm
 • Potmaat
  9 cm
 • Volgroeide hoogte
  60 cm
 • Dit product vind je in de volgende categorieën
Over Watermunt
Watermunt (Mentha aquatica) is in de volksmond ook wel bekend als palingkruid. Omdat dat watermunt vroeger gebruikt werd bij het stoven van paling. Watermunt is een waterplant die tot een diepe van 15 cm onder water kan worden geplant. Het blad van watermunt uiteenlopende kleur van helder groen tot soms een wat paarsachtig groen en geeft de kenmerkende muntgeur af wanneer het blad gekneusd wordt. Watermunt bloeit van juli tot september. Kleine lila bolletjes worden gevormd door een groep kleine bloemetjes.
Over Watermunt
3 maanden Groei & Bloei garantie
Bij deze plant ontvang je 3 maanden Groei & Bloei garantie. Dit betekent dat je de eerste 3 maanden na aankoop ervan verzekerd bent dat jouw plant doet wat je van hem mag verwachten. Is jouw bloeiende plant niet gaan bloeien? Of is de plant al binnen 3 maanden overleden? Dan krijg je van ons een nieuwe of vervangende plant!